To je to što me zanima!

Cijena? Prava sitnica! Za život u dva kvadrata plaćaju 3500 kn

Mladim Japancima je stan doslovno kutija od par kvadrata koja im služi samo za spavanje. Nema prozora, a ni prostora za goste. Ovaj 'luksuz' košta i do 3.500 kuna
Vidi originalni članak

Možete li zamisliti da živite u stanu od svega dva četvorna metra? I da za njega plaćate najam od oko 3.500 kuna? Iako se čini gotovo nevjerojatnim, upravo u takvim uvjetima žive neki Japanci koji iznajmljuju stanove u Tokiju. 

Stan im je doslovno kutija od par metara četvornih koja im služi samo za spavanje. Nema prozora, a ni prostora za goste. 

Japanci ovakve stanove zovu "geki-sema", odnosno kuće za dijeljenje i najčešće ih iznajmljuju mladi zaposleni ljudi koji su većinu dana na poslu i stan koriste samo kao mjesto gdje će prespavati, piše Daily Mail

Ono što je najnevjerojatnije u cijeloj priči jest da najmodavci za ove stanove naplaćuju čak više od 3500 kuna mjesečno.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Crna_1 04.03.2013.

    ja se pitam hocu li imati i svojih 2 kvadrata za koju godinu ili ce mi dom biti na klupi u parku. kako se krecu cjene stanova, necu imati doslovno ni za tih 2 kvadrata ... eto kamo su nas doveli ... nema se posla .. nemas gdje zivjet .. onda se cude sto se odlazi iz HR.

  • 02.03.2013.

    Ovi nebuju nikad u Europsku uniju.

  • mala slavonka 01.03.2013.

    nedaj boze da prdne tijekom noci....

Komentiraj...
Vidi sve komentare