To je to što me zanima!

Mladić (27) brutalno pretučen nakon izlaska u BiH. Bore mu se za život u splitskoj bolnici

Liječnici KBC-a Split već danima se bore za život Vicka Dodoje (27) iz Dugopolja. Mladić je brutalno pretučen prošlog vikenda nakon noćnog izlaska u susjednoj Bosni i Hercegovini
Vidi originalni članak

Vicko Dodoja (27) iz Dugopolja teško je pretučen nakon izlaska u disko klub u Vitezu u Bosni i Hercegovini. Liječnici splitske bolnice već se danima bore za život mladića, piše Slobodna Dalmacija.

Dodoja vodi obiteljsku konobu u Dugopolju. Tog je vikenda s društvom otišao u susjednu državu na bikijadu, nakon čega su završili na zabavi u tamošnjem klubu. 

- Kad su došli u hotel, ušao je u svoju sobu da se istušira. To je bilo oko pet sati ujutro u nedjelju i odjednom je čuo da netko razbija vrata na susjednoj sobi gdje su bili ti njegovi prijatelji s tim curama. Izašao je, a na njega su nasrnula dvojica momaka i počeli ga bez ikakvog povoda tući. Mlatili su ga na podu, čak su mu prijetili i pištoljem koliko sam čula. Ostao je bez svijesti ležati na podu, prijetili i pištoljem - kaže utučena majka.

Pretučeni Dodoja nakon incidenta primljen je u ambulantu u Vitezu bez svijesti, gdje je dobio moždani udar.

- Šta da vam kažem, tamo je totalno bezakonje, navodno su ova dva momka koji su ga pretukli bili uhićeni pa su pušteni jer su rekli da će sami doći u policiju. Mene najviše boli to što mu nisu pomogli, što nisu obavijestili obitelj, prošlo je toliko vremena dok smo mi saznali i uspjeli ga nekako prebaciti u splitsku bolnicu. Kad smo ga doveli u Split nije uopće mogao micati ni nogama ni rukama, mislili su da je u pitanju leđna moždina. U ponedjeljak je bio na operaciji, ima edem mozga, a sad je u induciranoj komi, htjeli su ga buditi, ali su doktori kazali da nije još vrijeme - ispričala je majka pretučenog mladića.

Glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona, Hasan Hodžić, slučaj nije komentirao, te je za više informacija uputio na tužilaštvo.

- Obavještavamo Vas da je u Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona formiran predmet protiv dvojice osumnjičenih zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničkog ponašanja iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u sticaju sa krivičnim djelom Oštećenje tuđe stvari iz člana 293. stav 1. i krivičnog djela Teška tjelesna ozljeda iz člana 172. stav 3. a sve u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine na štetu pet hrvatskih državljana. Istraga je u toku, poduzimaju se zakonom predviđene mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti slučaja. Zbog zaštite istrage, nismo u mogućnosti dostaviti više informacija - komentiala  je Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužilaštva.

 

Idi na 24sata

Komentari 182

  • crazy mind 16.10.2021.

    neki na temelju dogadaja pocinu pisati roman u kojem manjka cinjenica ali zato ima fikcije. kucanje curama na vrata nije silovanje mozda tek nametljivo ponasanje. nikako nije razlog da se nekoga na smrt pretuce

  • xxxx1972 15.10.2021.

    Jbg da nisu oni njega on bi njih ......a kad se otvore diskoteke kod nas bit ce vise mrtvih od takvih gluposti nego korone ali tako mora bit...

  • Kawasaki CH 15.10.2021.

    Jasam tu iz Regije Vitez tu ima opaki ljudi.Ako nikog ne diras nece te sigurno niko,ako podjes glumit Jacky chana dobijes po tamburi brzo.Kratko i jasno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare