To je to što me zanima!

Mladić iz Draganića živio je s maloljetnicom u izvanbračnoj zajednici: Dobio uvjetnu kaznu

Sud je 23-godišnjaka osudio na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Oslobođen je plaćanja troškova postupka zbog lošeg imovnog stanja
Vidi originalni članak

Općinski sud u Karlovcu je kaznenim nalogom 23-godišnjaka iz Draganića proglasio krivim za počinjenje kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, omogućavanjem izvanbračnog života s djetetom. Kažnjen je uvjetnim zatvorom.

Naime, utvrđeno je da je muškarac u vremenskom razdoblju od točno neutvrđenog dana u prosincu 2022. do 6. travnja 2023. godine, "znajući da dijete koje tada još nije navršilo 16 godina živjelo s njim u obiteljskoj kući, te je s njom održavao spolne odnose, odnosno da je kao punoljetna osoba živio s djetetom mlađim od 16 godina".

PREMINULA NA LICU MJESTA Teška nesreća kod Varaždina: Pijan prešao u suprotnu traku, u sudaru je poginula žena (77)

Osudili su ga na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Oslobođen je plaćanja troškova postupka zbog lošeg imovnog stanja.

- Ubrojivost okrivljenika ničim nije dovedena u pitanje, a prilikom počinjenja kaznenog djela postupao je s izravnom namjerom jer je bio svjestan svog djela i htio je njegovo počinjenje. Također je bio svjestan da je takvo djelo zabranjeno, a sud nije našao nikakvih ispričavajućih razloga pa je proglašen krivim za kazneno djelo. Okrivljeniku je izrečena kazna primjerena težini počinjenog kaznenog djela, njegovoj osobnosti i svim okolnostima slučaja- obrazložio je Općinski sud u Karlovcu.

Idi na 24sata