To je to što me zanima!

Mladić umro u bolnici, doveli ga iz zatvora: 'Tužit ćemo državu'

Iz zatvora je u komi prebačen u KBC Split, gdje i umro. Njegov otac je najavio da će tužiti državu kako bi saznao što se doista dogodilo njegovom sinu
Vidi originalni članak

Obitelj 18-godišnjeg mladića, koji je u utorak pokopan kod Omiša nakon što je pod još nerazjašnjenim okolnostima prije nekoliko dana umro u splitskoj bolnici u koju je početkom kolovoza doveden iz splitskog istražnog zatvora, najavljuje da će podnijeti tužbu protiv države.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema pisanju medija, mladić je u istražnom zatvoru završio nakon što je u travnju osuđen na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja požara u kojima je izgorjelo pet maslina, par stabala i dva hektara trave, a policiji se sam prijavio. 

DOVELI GA IZ ZATVORA, UMRO U BOLNICI Mladića s takvim poteškoćama nisu smjeli staviti s ubojicama

Navode i da je bio dijete s posebnim potrebama, pa mu je HZZO 2018. zbog tjelesnih i mentalnih oštećenja utvrdio teži invaliditet, a vještačenjem je utvrđena potreba za cjelodnevnu pomoć i njegu.

Utvrđeno je i da boluje od poremećaja piromanije zbog čega se s 12 godina psihijatrijski liječio, a sudski je vještak procijenio da je prilikom paljenja požara bio bitno smanjeno ubrojiv. 

Unatoč tomu,  zbog izazivanja posljednjeg požara je procesuiran u redovnom postupku, u kojem mu se sudilo kao zdravoj osobi.

MISTERIOZNA SMRT U SPLITU Mladića (18) doveli u splitsku bolnicu iz zatvora, umro je...

Za vrijeme boravka u zatvoru bio u jako teškom psihičkom stanju, zbog čega je u par navrata prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu. Tamo mu je, kako pišu mediji, dijagnosticiran suicidalni poriv, ali je usprkos tome vraćen u zatvorsku ćeliju na splitskim Bilicama.

Nedugo nakon toga mladić je iz zatvora u komi prebačen u KBC Split, gdje je i umro, a njegov otac je najavio da će tužiti državu kako bi saznao što se uistinu dogodilo njegovu sinu.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • 29.08.2019.

    Rescue ST, tovaru bezosjećajni, vama više vrijedi raslinje od života djeteta, kojr nije ni smjelo odgovarati pred sudom, jer je dijete s posebnim potrebama.. Kao da si se rodio u nekom kamenjaru.. Hmmm.. Samo sramotite Hrvatsku u zadnje vrijeme, vi Dalmoši.. 😎😈👺

  • Dado1811 29.08.2019.

    Žalosno da takvu bolesnu osobu se strpa u zavor,logičnije i normalnije bi bilo da je pritvoren u bolnici ili na psihijatri da ga izliječe. Ali bojim se da je bolesno,iskreni i nesretno dijete završilo u zatvoru samo radi sudske statistike da se vidi kako sud radi i donosi presude i ako je sud mogao i trebao uzeti olakotne okolnosti da radi o bolesnom djetetu kojem treba medicinska pomoć i liječenje,kao i činjenicu da se sam prijavio i poslati dijete na liječenje koje sigurno ima veće koristi od zatvora i svaki sudac sa nekim iskustvom zna jako dobro da se iz zatvora u većini slučajeva izlazi kao još gora i opasnija osoba. Mnoge države po EU daju zatvoreniku da služi kaznu u komuni jer su vidjeli da komune i okruženje u kojem se nalaze djeluje bolje na zatvorenike od zatvora i daleko manje ih se vrati kriminalu ili drogi. Ali u ozbiljnim državama se djeluje preventivno i na sve načine pokušavaju pomoći čovjeku,kao i samoj državi,zato neki zatvori su se prebacili na sistem rada kao u komunama gdje nisu zatvoren,nego svatko radi i ima slobodu za razliku od klasičnih zatvora i to se pokazalo bolje od klasičnih zatvora. Tako da ne vjerujem da naše pravosuđe nije sa time upoznato,samo što očito im nije dovoljno stalo da djeluju preventivno i da spase što se spasiti da.

  • škver 28.08.2019.

    Istina je otišla u grob sa momkom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare