To je to što me zanima!

Mladiću tri godine jer je svog oca pokušao ubiti sjekirom

Danijel Linić (23) ispričao je na sudu da je cijeli dan pio i uzimao tablete. Zadnje čega se sjeća je da ga je otac ošamario. Mladić ga je zatim gađao sjekirom
Vidi originalni članak

Vrhovni sud odbio je žalbu Danijela Linića (23) i potvrdilo presudu Županijskog suda u Zagrebu koji ga je zbog pokušaja ubojstva oca sjekirom osudio na tri godine zatvora. Također je potvrdio i da se obvezatno mora liječiti od ovisnosti, a izrekao mu je i sigurnosnu mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja. 

Danijel Linić zvani Danči se lani 7. rujna posvađao i sukobio s ocem u Nazorovoj ulici u Svetom Ivanu Zelini. S 1,13 promila alkoholu zgrabio je sjekiru i zamahnuo prema očevoj glavi. Ovaj je uspio blokirati udarac lijevom šakom i pokušao pobjeći, a sin je u njega, s udaljenosti od tri metra, bacio sjekiru koja ga je tupim dijelom pogodila u leđa. Linić je, braneći se na sudu, rekao kako se događaja ne sjeća. Kazao je da je već duže vrijeme sklon opijatima i da je, kada su ga izbacili iz prenoćišta došao k ocu. Pio je cijeli dan i istovremeno uzimao terapiju.

- Jedino čega se sjećam toga dana je da smo pili od jutra i da je otac nasrnuo na mene i ošamario me. Poslije toga više se ničega ne sjećam. Probudio sam se u policiji i tamo mi je policajac rekao što se dogodilo - rekao je na suđenju Linić dodavši kako mu je stvarno žao.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 12.12.2014.

    Alkohol je pravi problem br. 1 u Hrvatskoj samo su viši interesi u igri pa se pomeće pod tepih!

  • ljubica ljubičica_1 12.12.2014.

    Bašme zanima dije ovaj sudac završija pravo?

  • nopliz, nopliz 11.12.2014.

    malo ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare