To je to što me zanima!

Milijan Brkić: 'Ne znam hoću li otići na prosvjed u Vukovar...'

Lako je iz Zagreba govoriti o Vukovaru, treba živjeti u tom gradu i  svaki dan se susretati s braniteljima, silovanim ženama, žrtvama strašnih zločina, majkama nestalih, poručio je Brkić
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić (HDZ) kratko je ponovno prokomentirao temu lažnih SMS-ova, ali i kazao kako ne zna hoće li ići na prosvjed u Vukovaru zakazan za 13. listopada. Brkić je kazao kako bivšeg MUP-ovog informatičara Franju Vargu poznaje dugi niz godina, još dok je bio u MUP-u, ali da nije koristio nikakve njegove usluge. Na pitanje od kuda se njegovo ime spominje u cijelog priči, odgovorio je:

- To morate pitati one koji konstruiraju i lažu. Istraga će utvrditi činjenice i onda ćemo o tome razgovarati - kazao je. 

LAŽIRAO I NALOG SOA-E? Pratili poziv: Policija zna tko je Vargi javio da je pod istragom?

Tvrdi da nije upoznat s time da je Varga, kad je uhićen, tražio da nazove Gordana Jandrokovića. S obzirom da se u javnosti pojavila fotografija na kojoj je s Vargom, Brkić je rekao kako se s njim slikao u kampanji, kao i još tisućama ljudi. Osvrnuo se i na curenje informacija iz istraga u medije: 

- To se trebaju zamisliti sve institucije, koje posjeduju klasificirane podatke, zašto takve informacije izlaze van iz istraga. Sustav trebamo itekako protresti i utvrditi od kuda cure informacije, tko to radi i zaštiti takve istrage - poručio je Brkić.

MILIJAN BRKIĆ: 'Manipulatori su iskoristili činjenicu da poznajem Vargu'

Postavilo se i pitanje jesu li na djelu unutarstranačke borbe u HDZ-u te da li možda nekom u stranci ne odgovara što Brkić radi. Naime, nakon najave prosvjeda u Vukovaru izbila je afera lažnih SMS-ova. 

- Kažu da su u strahu velike oči. Ja se ne bojim nikoga, ne trebamo se bojati našeg naroda ni branitelja, svatko u demokraciji ima pravo artikulirati svoje stavove. Nikakve veze nemam s prosvjedom u Vukovaru, koji je posebna bolna rana društva i svi moramo imati empatije prema tom gradu. Lako je iz Zagreba govoriti o Vukovaru, treba živjeti u tom gradu i  svaki dan se susretati s braniteljima, silovanim ženama, žrtvama strašnih zločina, majkama nestalih. Treba razumjeti Vukovarce, to je prebolna i preosjetljiva rana da bi se rješavala na ulici, ali u demokraciji svatko ima pravo imati svoj stav - naveo je Brkić. 

TRAŽI ISTRAGU NOVE AFERE Plenković o 'SMS-ovima': Zvao sam Brkića, nisam ga dobio...

Poručio je kako ne zna hoće li ići na prosvjed u Vukovar, ali navodi kako ne bi bilo dobro da se to mirno okupljanje pretvori u politički skup. Na pitanje je li bi bilo dobro da on ode u Vukovar, dok vrh stranke ne ide, odgovorio je:

- Moramo biti odgovorni u svemu tome i gledati koji je interes države i naroda, a ne interes stranke i mene osobno - zaključio je Brkić

Idi na 24sata

Komentari 30

  • škver 26.09.2018.

    Zubi ko nize od bisernih perli.

  • efteling 26.09.2018.

    Idi...Idi na prosvijed....juri Srpske zlocince...koji su bezdusno pobili hrvatske onem,ocale ranjenike...budes li ijednog uhvatio...postanes premijer umesto premijera...ili predsednik umesto plavuse...eto motivacije da ti brat bude jos bogatiji nego sto je..a najvise mi se kod tebe,Miljane,dopada sto si iz Hercegovine...kao seljo dosao medju purgere i sve ih si izvrteo.i moj savet je vrti ih i dalje...obradjuj...ovce treba sisati zar ne?

  • 26.09.2018.

    Pobijediti će Plenkijeva struja. Plenković nastoji modernizirati, demokratizirati i konsolidirati HDZ. A to znači da se treba pravovremeno riješiti balasta unutar stranke te članova osumnjičenih za prevare i korupciju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare