To je to što me zanima!

MMF je ponovno upozorio: Gospodarski oporavak slabi

Gospodarstvo eurozone ove će godine pasti za 0,1 posto, dok je prije tri mjeseca MMF govorio kako bi trebali zabilježiti rast od 0,2 posto. Ekonomija će rasti sporije
Vidi originalni članak

Međunarodni monetarni fond ponovno je upozorio na slabljenje gospodarskog oporavka unatoč naporima vlada da ostvare rast, piše BBC

Svjetska ekonomija rast će sporije u iduće dvije godine nego što se to predviđalo u posljednjem izvješću. U MMF-u kažu da slabljenje gospodarstva u državama eurozone utječe na ekonomiju cijelog svijeta. 

– Države eurozone i dalje predstavljaju velik rizik na globalnom tržištu – piše u izvješću MMF-a. 

Konkretno, gospodarstvo eurozone ove će godine pasti za 0,1 posto, dok je prije tri mjeseca MMF govorio kako bi trebali zabilježiti rast od 0,2 posto. 

S druge strane, svjetska ekonomija ove bi godine trebala zabilježiti rast od 3,5 posto, a iduće 4,1 posto, što je ipak za 0,1 posto manje nego što se to predviđalo u listopadu prošle godine. 

Najveći rast zabilježit će zemlje čije je gospodarstvo u razvoju, a ne one koje su razvijene i u kojima je i dalje recesija.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Hasenfefer 24.01.2013.

    Tak je. Treba početi štedjeti. lp

  • zdrawe 24.01.2013.

    to za nasu vladu i nije bitno,,bitno je sad progurat "velike" projekte da se malo popune dzepovi i stranacka blagajna,,

  • user_207856 24.01.2013.

    POSTANIMO RAZUMNI, HrvatOvci! Iz ničega stvoriti nešto mogu samo ljudi koji su to već uspješno dokazali u praksi. Ne mogu to političari koji su iz nečega stvorili ništa. AMEN.

Komentiraj...
Vidi sve komentare