To je to što me zanima!

MMF spreman odobriti 1,4 milijarde dolara pomoći Ukrajini

Izvršni odbor Svjetske banke u ponedjeljak je odobrio paket zajmova i pomoći za Ukrajinu u vrijednosti od 723 milijuna dolara kako bi državnom proračunu pružili potrebnu potporu dok se država bori protiv ruske invazije
Vidi originalni članak

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) spreman je u srijedu odobriti 1,4 milijarde dolara hitne pomoći Ukrajini kako bi joj se pomoglo u odgovoru na rusku invaziju, izjavila je u utorak izvršna direktorica MMF-a Kristalina Georgieva.

Georgieva je na forumu čiji je domaćin Financial Times rekla kako su sredstva došla povrh 700 milijuna dolara koje je MMF isplatio Ukrajini u prosincu i 2,7 milijardi dolara u rezervama za hitne slučajeve koje je primila kao dio alokacije MMF-a u kolovozu.

DIVNA GESTA Poljska uspostavlja fond od 1,75 milijardi dolara za pomoć ukrajinskim izbjeglicama

Rekla je kako je osoblje MMF-a bilo uključeno u svakodnevne razgovore s ukrajinskim vlastima kako bi im pomogli u upravljanju gospodarskom krizom izazvanom ruskom invazijom te u mobiliziranju financijske potpore i resursa.

Šefica MMF-a rekla je kako je rat šokirao svjetsku ekonomiju - povećao je cijene energenata i hrane, raselio milijune ljudi te narušio poslovno povjerenje.

- Nezamislivo se ostvarilo s ruskim napadom na Ukrajinu- rekla je.

- To je tragično, a također je i posljedično- dodala je.

VIDEO: 'IZRAZ SOLIDARNOSTI' Civilna zaštita: Kamioni pomoći stigli u Moldovu, nosili robu i opremu vrijednu 1,8 mil. kuna

Globalni zajmodavac razmatrao je kako najbolje podržati neke od neposrednih susjeda Ukrajine, uključujući Moldaviju koja traži pomoć, rekla je Georgieva.

Rekla je kako je prerano za predviđanje kakav će utjecaj rat imati na globalnu ekonomiju, kao ni sveobuhvatne sankcije koje su Sjedinjene Države i njihovi saveznici uveli Rusiji.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Nije jasno koliko bi se rusko gospodarstvo moglo smanjiti, ali recesija je 'vrlo vjerojatan ishod', rekla je.

DOŠLI IZ VUKOVARA I SPLITA POMOĆI Josip i Roko "potegli" su do granice s Ukrajinom i dovezli 3,5 tone humanitarne pomoći

Izvršni odbor Svjetske banke u ponedjeljak je odobrio paket zajmova i pomoći za Ukrajinu u vrijednosti od 723 milijuna dolara kako bi državnom proračunu pružili potrebnu potporu dok se država bori protiv ruske invazije.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • q12122r 09.03.2022.

    da je to nama mi bi ves izvojili milijadicu za avione a ovo ostalo ako ostane sto za narod

  • ogidibogi 09.03.2022.

    Kad ti MMF pomaže....

  • otocanintaurus 09.03.2022.

    Zato su zaratili i razlog odcijepljenja Donbasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare