To je to što me zanima!

Mnogi će zbog mednih delicija bez problema potegnuti do Istre

Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120 kuna nudit će tako Agroturizam Stara štala, Konoba-pizzera 2. Peron iz Cerovlja, Restoran Čiže iz Trviža...
Vidi originalni članak

Iako se i ove godine zbog pandemije koronavirusa neće održati nadaleko poznata manifestacija "Dani meda" u Pazinu, to neće spriječiti da se med kao visokovrijedna namirnica promovira barem kroz gastronomsku ponudu ”5. Dani mednih delicija”. 

Riječ je o jelima sa pčelinjim proizvodima koji će se u razdoblju od 12. do 31. ožujka nuditi se u  sedam ugostiteljskih objekata na području Turističke zajednice središnje Istre. Ugostitelji će time ujedno povezati razne OPG-ove, medare i goste u razdoblju predsezone, a sve u cilju promocije raznih delicija koje se medom mogu spraviti. 

Atraktivni menu koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta po promotivnoj cijeni od 120 kuna nudit će tako Agroturizam Stara štala u mjestu Borut, a domaćin nuditi makarune u bijelom umaku (vrhnje, 2-3 vrste sira) s medom, restani krumpir, svinjski but s umakom od meda, salatu, te palačinke sa skutom i medom i kuhanim vinom. 

Konoba-pizzera 2. Peron iz Cerovlja imati će rolice od domaćeg pršuta punjenog skutom i medom, proljetni prilog od mladog luka, pačja prsa u umaku od istarskog muškata, meda i naranče s nabujkom od karfiola, te kruške u crnom vinu na kremi od mascarponea s medom. 

Konoba Dišpet iz Zajci kod Pićana, imat će pileći carpaccio s medom, pačja prsa u umaku od naranče i meda, te Pijane kruške, dok će Konoba Doma iz Kranjci kod Svetog Petra u Šumi imati pečeni svinjski but na salati od jabuke i celera s medom i orasima. Uz to servirati smotuljce od svinjskog karea s kaduljom u umaku od malvazije i meda, kremu od broskve i pečeni krumpir, a kao desert biti žličnjaci od skute s medom i cimetom. 

Konoba Marino iz Gračišća pridošle će obradovati medenim aperitiv, istarskom maneštrom, a bit će tu i domaća kobasica s krumpirom na domaćoj panceti i žbuli s kiselim kapuzom, umakom od senfa s medom, te svježa kravlja skuta s medom. 

Restoran Čiže iz Trviža ponuditi će raviole sa sirom u umaku od meda, pileća prsa u umaku od meda i začinskog bilja uz prilog od povrća, te panna cottau s medom i orasima, dok će Tomažova konoba iz Vošteni, kraj Sv. Lovreča na svom meniju imati aperitiv dobrodošlice, medeni istarski pijat, domaće kobasice i pancetu s medom uz prilog i Medeni kolač

Organizator 5. Dana mednih delicija, kao i prethodnih godina je TZ središnje Istre, dok su suorganizatori Udruga pčelara “Lipa”, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra” i Udruženje obrtnika iz Pazina. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare