To je to što me zanima!

Mnogi ga imaju doma: Otrovala se sredstvom za čišćenje...

Klor je, kaže Srđan Čalošević, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u KBC-u Osijek, agresivna tvar koja iritira sluznicu i nipošto se ne preporučuje koristiti njime u zatvorenome prostoru
Vidi originalni članak

Osječanka (42) proteklog je vikenda završila u bolnici zbog otrovanja dezinfekcijskim sredstvom za čišćenje kupaonice koje mnogi nerijetko imaju kod kuće, piše Glas Slavonije.

 - Čistila sam i nisam otvorila prozorčić u kupaonici. U Objedinjenom hitnom prijemu pitali su me je li riječ o određenom sredstvu za čišćenje, a kad sam im rekla da jest, nije bilo teško zaključiti da su im takvi slučajevi otrovanja dobro poznati. Ne znam kojim su se sredstvom za čišćenje drugi otrovali, no čini mi se da su mnogi sličnog kemijskog sastava - prokomentirala je sugrađanka koja je, srećom, ubrzo otpuštena iz bolnice, no događaj iz kupaonice neće dugo zaboraviti.

Slučaj otrovanja sugrađanke koji spominjemo potvrdio je i dr. sc. Srđan Čalošević, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u KBC-u Osijek. Ističe, takvi slučajevi nisu česti, ali i ovaj slučaj pokazuje da klor može napraviti štetu organizmu, zbog čega je potrebna i hospitalizacija. Klor je, kaže, agresivna tvar koja iritira sluznicu i nipošto se ne preporučuje koristiti njime u zatvorenome, odnosno u prostoru gdje nema ventilacije. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Zvjezdan_Svemirkovic 12.12.2017.

    Čak i kod usisavanja prašine se preporučuje otvoriti prozor.

  • clarence_1 12.12.2017.

    A sipat coca Colu

  • Gost_Gost 12.12.2017.

    Sva su ta sredstva opasna, ali ni jedno toliko koliko solna kiselina. Ako površina koja se čisti nije dugo očišćena pa se uhvatio kamenac to je onda katastrofa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare