To je to što me zanima!

Mnogi polude: 'U ovom zatvoru život vam je potpuno uništen'

Zloglasni zatvor u Quezon Cityju u Filipinima je prenapučen: ima pet puta više zatvorenika nego što smije imati, nema osnovnih higijenskih uvjeta, zatvorenici nemaju gdje spavati...
Vidi originalni članak

Zatvor u Quezon Cityju prima 800 zatvorenika, a trenutno ih je 3800. Nalazi se u glavnom gradu Filipina, a životni uvjeti su toliko loši da neki zatvorenici nemaju dovoljno mjesta spavati ni na podu tako da spavaju na smjene.

Jedan zatvorenik, Raymund Narag, imao je 20 godina kada je završio u zatvoru zbog ubojstva. Sedam godina je proveo u zatvoru i odlučio progovoriti o nehumanim uvjetima. Narag tvrdi da je u jednom trenutku dijelio zatvorsku ćeliju s još 30 zatvorenika.  

Neki su čak prisiljeni spavati stojeći ili sjedeći. Na 130 muškaraca jedan je zahod, a higijenski uvjeti su katastrofalni, pa zatvorenici često obolijevaju od tuberkuloze, infekcija kože, dijareje i sepse, prenosi Independant.

Slični su uvjeti i u ostalim filipinskim zatvorima, potvrdila je Nymia Pimentel Simbulan iz udruge za ljudska prava. Rekla je da je najveći problem prenapučenost, ali i nedostatak hrane i higijenskih potrepština. Mnogi muškarci još čekaju dugotrajna suđenja i spavaju po stepenicama i podu. Čak i ako ih proglase nevinima, život im je uništen, prenosi Mirror. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 29.08.2016.

    Ja samo znam da izvršitelji krvnih delikta ni ne zaslužuju bolje.

  • vook 29.08.2016.

    A kome da se žale ovi koje su ubili

  • MAJA-MAGDALENA 29.08.2016.

    e to je zatvor ovo kod nas je hotel

Komentiraj...
Vidi sve komentare