To je to što me zanima!

'Mog bolesnog sina odbili su liječiti u Hitnoj pomoći'

Zabrinuti roditelji iz Kaštel Lukšića odveli su sina (9 mjeseci) na Hitnu gdje im je liječnica, jedva pogledavši dijete, rekla da idu u splitsku bolnicu
Vidi originalni članak

Irena Soldić iz Kaštel Lukšića odvela je u subotu sat iza ponoći devetomjesečnog sina na Hitnu u Kaštel Stari, gdje su joj dežurni liječnici odbili liječiti dijete.
- Sin je počeo plakati oko deset navečer. Muž i ja odlučili smo otići na Hitnu jer nismo znali što mu je. Pretpostavljali smo da mu raste zub ili da je riječ o nekakvoj upali, a dobio je i temperaturu. Kad smo stigli u Kaštel Stari, ispred zgrade Hitne pomoći stajala je liječnica i još tri djelatnika. Liječnica je jedva pogledala dijete i rekla da odemo u Split - ispričala je Irena Soldić i dodala kako joj nije problem bio otići u Split, već ju je zabolio odnos liječnika prema pacijentu. Komentar liječnice iz Hitne nismo dobili, kao ni njeno ime. Na uporno inzistiranje da porazgovaramo s liječnicom i damo joj priliku da ispriča svoju verziju, dežurna službenica odbila je reći njeno ime, a kamoli dati broj mobitela.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • user_30141 23.10.2008.

    ETO I KAKVA JE TO ZABRINUTA MAJKA KOJA NIJE PO USMENOM NALOGU I PREPORUCI DEŽURNA LJEČNICE HITNE POMOĆI U KAŠTELIMA ODVELA SVOJE DJETE NA PREGLED KOD PEDIJATRA I TKO JE ODGOVORAN ZA OČITI NEMAR RODITELJA ZA DJETE DA LI JE TO DEŽURNA DOKTORICA ILI MOŽDA CENTAR ZA SOCIJALNI RAD ETO IZ PROVJERENIH I POUZDANIH IZVORA MAJKA NIJE ODVELASVOJE DJETE DEŽURNOM PEDIJATRU

  • user_30141 22.10.2008.

    Nije uredu da komentirate plače takve su kakve jesu a mi itekako teško i mukotrpno radimo za taj novac plača je mala i to je istina ali onaj tko je bolestan uvijek če bit nezadovoljan nekim postupkom ili ponašanjem medicinara. a hitna pomoć služi za zbrinjavanje akutno oboljelih ili životno ugrožavajučih stanja u dijece i odraslih. Postoje razna stručna usavršavanja za takva stanja koja svi djelatnici hitne pomoči moraju položit da bi radili kvalitetno svoj posao. Dugotrajni plač kod djeteta i povišena temeratura može bit znak raznih stanja te je potrebna dijagnostika koja se neradi na hitnoj pomoći nego u bolnici te i dežurna ljekarna je tek u Splitu prema tome odlazak u Split iz Kaštela je neminovan. Stoga sljedi zaključak da je bolje da djete odma pregleda pedijatar u Splitu a ne lječnik na hitnoj pa opet Pedijatar. Sustav tako funkcionira i to je to. Naravno da je nama lakše i mi pregledavamo veču djecu ali onu malu dojenčad nepregledavamo.

  • user_30141 22.10.2008.

    Prvo protestiram na ove komentare koji su objavljeni jer zapravo nisu u skladu sa pravilima komentiranja na portalu 24sata!!!!!!! Pojedini komentari su neukusni i blate kompletnu struku. Druga stvar je da i sam radim u dotičnoj zdravstvenoj ustanovi te ovakvih situacija gdje su pacijenti nezadovoljni ima još ali ima puno više situacija da sami pacijenti na silu i na jako ružan način komuniciraju sa dežurnim osobljem kao da smo mi ti koji su krivi za njihovo teško bolesno stanje. U kaštelima neppostoji dežurni lječnik pedijatar i sad zamislite što bi se dogodilo da lječnik opće prakse djete pregleda i ustanovi da djetetu nije ništa a za par sati se stanje pogorša. Kakva bi onda reakcija roditelja bila i kakva bi šteta bila nanesena Dežurna lječnica hite pomoči je postupila ispravno i u skladu sa zakonom i proisom a to šta se možda gosp. pedijatar u bolnici naljutio i možda sugerirao dotičnoj majci da se obrati medijima to je opet njegova stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare