To je to što me zanima!

'Mogu vam potvrditi da uhićeni muškarac nije hrvatski špijun'

Orešković je rekao kako je razgovarao s ravnateljem Sigurnosno-obavještajne agencije Danielom Markićem: 'Nadam se da ovo nije još jedna srpska provokacija'
Vidi originalni članak

Tehnički premijer Tihomir Orešković u razgovoru za HRT komentirao je informacije iz Srbije da je u Beogradu uhićen hrvatski agent. Orešković je rekao kako je razgovarao s ravnateljem Sigurnosno-obavještajne agencije Danielom Markićem koji mu je rekao kako uhićena osoba nije hrvatski špijun.

- Znamo da je bio major JNA,  da se u vrijeme Domovinskog rata borio na srpskoj strani, te da ima hrvatsko i srpsko državljanstvo. Više informacija očekujemo od Ministarstva vanjskih poslova - rekao je Orešković i dodao: 'Nadam se da ovo nije još jedna srpska provokacija'.

Intervju s tehničkim premijerom HRT će u cijelosti objaviti u svom subotnjem Dnevniku.

Podsjetimo, Više javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je u petak da je srbijanska Bezbednosno-informativna agencija (BIA) uhitila muškarca osumnjičenog za špijunažu, državljanina Srbije i Hrvatske, a beogradski mediji pišu da je riječ o Srbinu, bivšem časniku, koji je radio za hrvatske obavještajne službe. Kasnije su ga identificirali kao 57-godišnjeg Čedu Čolovića iz Drniša kojega su vrbovale hrvatske tajne službe kao sudionika rata 90-ih. 

U priopćenju Tužiteljstva potvrđeno je da uhićeni ima državljanstvo Republike Srbije i Republike Hrvatske i da je do 1990. živio i radio u Hrvatskoj, a zatim mu je prebivalište bilo u Srbiji.

Osumnjičenom je određen 48-satni pritvor nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužiteljstvu, koje će sukladno svojim ustavnim i zakonskim ovlastima, nastaviti postupak "vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije", objavljeno je.
Tužiteljstvo je najavilo i da će nakon provedene istrage i utvrđenih činjenica izvijestiti javnost.

Idi na 24sata

Komentari 124

  • biberrr 04.09.2016.

    Pao je balkanski špijun,ubrzo će se snimati i film o njemu. Smotan je pa ne zna ni sam za koga je špijunirao,možda za Bosance ili Mađare,a možda je i višestruki špijun.

  • miko2312 03.09.2016.

    znaci ipak jeste bio spijun zbog recenice mogu vam potvrditi iz toga se da zakljucit da oreskovic laze, inace da je rekao obavjestavam vas da onda bih mu vjerovao ali sa ovim mogu vam potvrditi to se da naslutit da laze, jer recenica mogu vam potvrditi treba ici uz mogu vam potvrditi da je on hrvatski spijun, nitko nije ocekivo potvrdu nikakvu vec obavjest, potvrda se daje kad je on spijun, da nije onda bi nas obavjestio, tako da ovaj je sigurno spijun, oreskovicu zaposli nove ljde koji ti pisu tekst ili nauci lagat....

  • nokia010 03.09.2016.

    Na kraju ce da ispedna da je spijunirao vas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare