To je to što me zanima!

'Moj brat nije ništa nečasno napravio u obrani svoga kraja'

Stijepo je već više puta bio pozivan od istražitelja i svaki put se odazivao. Ne vidim razloga da su ga, kao i ostale pripadnike HVO-a, morali ovako uhićivati i zatvarati, kaže brat Marijan
Vidi originalni članak

Stijepo mi se javio rano ujutro po uhićenju. Zvao je sa nepoznatog broja. Kad sam se javio čuo sam njegov glas. Rekao mi je da je uhićen i da zove sa njihova broja, jer ima pravo na jedan poziv u trajanju od jedne minute. Bio sam šokiran. U toj, za mene jako kratkoj, minuti nije mi uspio, a niti je mogao ništa važnije reći. Kazao mi je tek da o njegovu uhićenju obavijestim našu obitelj  i druge. Čak me je i umirivao govoreći kako će sve biti u redu, kazao je za Fenix Magazin Marijan Đurić, brat Stijepe Đurića, koji je zajedno s još devet bivših pripadnika HVO-a uhićen prošlog ponedjeljka u Orašju.

Podsjetimo, njima je određen pritvor, a Tužiteljstvo BiH ih tereti za ratne zločine.

Iseljeni Hrvati u Frankfurtu na Majni sa žaljenjem su primili vijest da je među uhićenima i Stijepo Đurić, poznati sportski djelatnik i član uprave Posavine Frankfurt, u kojoj godinama obnaša dužnost sportskog liječnika i fizioterapeuta.

Marijan je rekao kako je Stijepo za blagdan Svih svetih i Dušni dan iz Frankfurta putovao u rodni kraj.

- Nije mislio da će ga uhititi. Dotad je stalno putovao za sve praznike u Orašje, jer mu je tamo ostao živjeti sin, s kojim je večer prije uhićenja bio u gradu na večeri, te bivša supruga, s kojom je ostao u dobrim odnosima. Stijepo je već više puta bio pozivan od istražitelja i svaki put se odazivao i davao iskaz. Zbog svega toga ne vidim razloga da su ga, kao i ostale pripadnike HVO-a, morali ovako uhićivati i zatvarati. Mogao se braniti i sa slobode i tako dokazivati svoju nevinost, u koju nitko od nas koji ga znamo ne sumnja. Siguran sam da moj brat nije ništa nečasno napravio u obrani svog naroda i svog kraja, kojeg se, kao što je poznato danonoćno uništavalo i palilo a njegove stanovnike ubijalo i protjerivalo - kazao je Marijan Đurić.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • Prva Proleterska 08.11.2016.

    Konaćno ! A ova sestra izgleda držala bratu svijeću samo kad je hebavao ! Kad je klao svijeća se ugasila , pa nije ništa vidjela ! Kako je uopće nije sram , davati takvu kret..... izjavu !

  • Lala1808 06.11.2016.

    gdje ima dima ima i vatre ili???????????????'

  • kordunaš59 06.11.2016.

    sve srbe izbaciti iz Hrvatskog pravosuđa ako mislite imati reda

Komentiraj...
Vidi sve komentare