To je to što me zanima!

'Moje dijete staro 12 godina gledalo je kako su vojnici JNA jednog mladića pretukli do krvi'

U Sremskoj Mitrovici su nad držali nekoj dvorani i otamo smo krenuli za Bosnu. Kad smo prelazili iz autobusa u autobus pucali su po nama, priča Zdenka
Vidi originalni članak

Zdenka Gmajnić, udovica je hrvatskog branitelja koji je preminuo prije pet mjeseci i rođena Vukovarka.

POGLEDAJTE VIDEO Priča Zdenke Gmajnić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bila sam u Vukovaru do pada. Tu u blizini ima jedan bunker u kojem je bilo nas 27 sa svojom djecom, sa starima. Otamo smo potjerani na cestu, na groblje, gdje su nas dočekali s tenkovima i tamo su nas trpali u kamione i odveli su nas na Ovčaru. Ustvari, prije toga su nas stavili u autobuse na jednom punktu i onda su nas tjerali da iz tih autobusa tjerali da idemo u hangare, ali smo se jako bojali da nas ne uguše plinom pa smo ostali u autobusu - započinje priču.

- Onda su nas vozali pet dana po Srbiji i na kraju smo završili u Sremskoj Mitrovici. Na naplatnim kućicama u Šidu su jednog mladića koji se htio provući s nama civilima pretukli do krvi. Moje dijete od 12 godina je to gledalo i nikad tu sliku neću zaboraviti. U Sremskoj Mitrovici su nad držali nekoj dvorani i otamo smo krenuli za Bosnu. Kad smo prelazili iz autobusa u autobus pucali su po nama. Uspjeli smo preživjeti i došli u Zagreb. U Zagrebu nas nitko nije dočekao. Tada sam imala 39 godina. U Vukovar sam se vratila 2011. kad je moj muž koji je bio logoraš i invalid uspio dobiti stan. Svi ostali su dobili prije njega - rekla je i kroz suze poručila kad je vidjela kakav je Vukovar nakon pada da je mislila da se nikad tu više neće vratiti.

Suprug Dominik je mjesecima bio u logoru gdje su ga zvjerski mučili. Preživio je dva infarkta, dobio je dva karcinoma i preminuo prije pet mjeseci sa samo 45 kilograma.

POGLEDAJTE KOLONU SJEĆANJA U VUKOVARU:

Idi na 24sata

Komentari 139

  • mele1111 18.11.2021.

    tuđman je bio izrod hrvatskog naroda zajedno sa svojim lopovima koji su gledali svoje interese dok se obicni narod borio

  • lukicluka11 18.11.2021.

    Vukovar padao, Tuđman spavao, nisu ga smjeli buditi , a pomoći Vukovaru ni od kuda.

  • StjepanValjak 18.11.2021.

    Što su gledala Srpska djeca nakon oluje kada je ubijeno 1600 civila

Komentiraj...
Vidi sve komentare