To je to što me zanima!

MOL s manje dionica upravlja INA-om zbog 10 mil. € mita?

Ako se na sudu dokaže da je MOL većinska prava kupio od Ive Sanadera za 10 milijuna eura, ugovor koji je štetan za Hrvatsku se po zakonu može raskinuti
Vidi originalni članak

U Mađarskoj je pokrenut kazneni postupak protiv predsjednika uprave MOL-a, Zsolta Hernadija, kojeg sumnjiče da je hrvatskom bivšem premijeru dao mito od 10 milijuna eura kako bi MOL-u prepustio većinska upravljačka prava u INA-i, premda MOL ima manjinski paket dionica, javlja HRT. Navodno u Švicarskoj na jednom računu još uvijek leži pet milijuna eura koji su pod nadzorom Državnog odvjetništva, a trag novca vodi od Budimpešte do Cipra, sve do Švicarske. HRT je u posjedu dokumenta koji je Hernadi uputio Upravi Mola uoči potpisivanja novoga dioničarskog ugovora s hrvatskom Vladom u kojem piše da MOL preuzima kontrolu nad INA-om. Dok su ugovor predstavljali Vladi, tadašnji premijer Ivo Sanader i ministar Damir Polančec, zaboravili su spomenuti taj dio. Točnije, kako bi dobili pristanak Vlade, odnosno uprave MOL-a, Hernadi i Sanader su rekli istu stvar - da će upravljati INA-om. Ako se na sudu dokaže da su većinska prava kupljena, ugovor se može raskinuti.  

HRT prenosi da u Banskim dvorima osim o izmjenama ili poništenju dioničarskog ugovora, razmišljaju i da ponovno uvedu prijedlog zakona po kojem nitko ne bi smio imati više od 49 dionica INA-e. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • dom2 28.06.2011.

    Pa tko bi od nas sebi dao susjedu da zapovjeda u vlastitij kući ili stanu. I za to treba sudska odluka? To su gluposti. Sudstvu se neće moči dokazati primanje mita a MOL će i dalje upravljati Inom. Sudstvo radi po zakonu zar ne?

  • snaša s mudima 28.06.2011.

    Pa treba opet birati HDZ. Neka lopovi pokradu još ovo malo pa neka idu sami. Ostao je još escajg.

  • gawro 27.06.2011.

    Ali ljudi kako ne shvacate, Ivo Smranader nije kriv, to su mu smjestili, smjestili su mu 10 mil eura na racun da moze trosit

Komentiraj...
Vidi sve komentare