To je to što me zanima!

'Molim Magaše i institucije da mi vrate moga Lovru'

Ana Magaš nije željela razgovarati o kobnoj noći niti o suprugovu zlostavljanju. Kaže da nije sretna što je obranila svoj život jer je oduzela tuđi
Vidi originalni članak

Vidjela sam Lovru zadnji put u rujnu 2005. i jako me strah susreta. Uvjerena sam da mu kod bake i djeda Magaš ništa nije nedostajalo od materijalnih stvari, ali nedostajala mu je mama. Zato molim i Magaše, ali i institucije, da mi vrate sina. Vratite mi, molim vas, Lovru, rekla je Ana Magaš (30) u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju. Smatra kako ju Magaši kažnjavaju oduzimanjem sina i potražnjom dva milijuna kuna odštete.
Sinu je, kaže, iz zatvora poslala više od stotinu pisama.
- Da, a gospođa psihologica iz Centra za socijalnu skrb me uvjerila da on ta pisma dobiva. Svako pisanje mi je bilo vrlo traumatično iskustvo, ali me s jedne strane i liječilo jer se miješala tuga što ga nema pokraj mene, ali i sreća što mu pišem. Koncentriram se taj dan, stavim misli i srce na papir. Ono, što reći djetetu da izneseš onu svu silnu ljubav i koliko ti nedostaje, a da ga opet tim ne prestrašiš - priča Ana Magaš.

PISMO SREĆE OD NEZNANKE
Anu je jako iznenadilo pismo nepoznate gospođe koja joj je pisala u zatvor.
- U zatvoru mi se dogodila čudna, ali jako pozitivna stvar. Jedan dan otvaram nepoznato pismo, a u njemu Lovrina slika. Takva me radost uhvatila kad sam vidjela svoje dijete, tako odraslo. Jedna žena, pročitavši u novinama da mi jako fali, a da mi ne daju njegovu sliku, kriomice je čekala Lovru, slikala ga i poslala mi njegovu sliku. Zamislite vi to kako je netko bio suosjećajan i koliko je ta žena shvatila moje majčinske nagone. Pitala sam i u Centru za socijalnu skrb za sliku, ali oni su govorili da mi to ne mogu učiniti jer navodno Lovre ne želi. Nikad nisam saznala je li to istina - rekla je Ana.



MAGAŠI NIKAD NISU BILI ZA BRAK ANE I LUCIJANA

Kako list prenosi, Anin i Lucijanov brak nikad nisu odobrili njegovi roditelji. O Bruni Magaš, Lucijanovoj majci, Ana kaže da je uvijek bila u sjeni, da je morala služiti supruga te da ju nitko nije poštovao, što ju je učinilo emocionalno hladnom. Kaže da ju žali.
- Ponajprije zbog toga što je izgubila sina, znam da joj je bio mezimac. Mora da je to prestrašan osjećaj, ne mogu tu bol ni pojmiti. A s druge strane, ona nije sretna u životu - priča Ana o svekrvi. Kaže da ju je cijela obitelj Magaš vrijeđala, a da tog nisu bili niti svjesni. A ona je, kako kaže, sve ružno potisnula, ali da je ostao osjećaj gorčine.

'JOŠ MI NIJE JASNO KAKO SE SVE TO DOGODILO'

O suprugovu zlostavljanju nije željela razgovarati. Samo je rekla da ju je znao udariti.
- Svađali smo se međusobno i u tom svađanju... Ma, pustite to na miru, to je prošlost. Ušli smo u taj brak, a nismo se dovoljno poznavali - kaže Ana. Kobnu je noć potisnula i ne želi je se sjećati.
- Ja uopće nisam bila svjesna da sam Lucijana u toj svađi ičim ozlijedila, uopće mi nije jasno još ni danas kako se to dogodilo. Tu noć sam potisnula duboko u sebi, a vi sad izvlačite sve to. Sad se ne želim sjećati te večeri. Jednostavno moram tako da bih mogla dalje. Zašto i kako je on umro? Ja apsolutno ne vidim drugo objašnjenje nego da je tako bilo suđeno, ne znam što bih drugo rekla - priča Ana i dodaje da uopće nije zadovoljna što je obranila svoj život.
- Kad nekome oduzmete život, ma koliko to bilo u tom trenutku smisleno i logično, ne možete više sa sobom živjeti.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • puzdravka 30.06.2008.

    A ljudi moji,nitko ovdje ne podržava zlostavljanje žena.Ali nije rješenje ubiti muža već pokušati probleme rješiti drugačije.A mislim da sad sve ove udruge koje su stale iza Ane Magaš to najviše rade radi vlastite promocije.Jeli tako pomažu i ostalim ženama koje zatraže njihovu pomoć i kojih je nažalost sve više.Ali uvijek ima iznimki koje potvrđuju pravila

  • Inkoba 30.06.2008.

    nema potrebe puniti dzepove razno raznim psoholozima.... ovdje je potrebna jedna solucija koja se zove Hepek!

  • PeGO 30.06.2008.

    @06081968 jebem ti mater!

Komentiraj...
Vidi sve komentare