To je to što me zanima!

"Mom ocu su rekli kako je dobro, a umro je isti dan"

Kriva dijagnoza: Specijalizant u Osijeku kući je poslao Branka Šajbera u predinfarktnom stanju. On je umro par sati kasnije. Potvrdili su propust
Vidi originalni članak

Branko Šajber (64) umro je ubrzo nakon što ga je u osječkoj bolnici pregledao specijalizant kardiologije. Rekao mu je da mu nije ništa te ga poslao kući uz preporuku da uzme tabletu protiv bolova.
- U bolnici smo bili oko 9 sati. Poslali su ga urologu misleći da su bubrezi. Nakon toga su ga poslali na kardiologiju. Svugdje smo čekali sat vremena, a ocu je bilo sve lošije. Na kardiologiji nije bilo dežurne liječnice pa nas je primio liječnik specijalizant. Pogledao je nalaze koje tata ima od prije i rekao mu kako je njegovo stanje u skladu s bolešću koju ima. Nije ga niti pogledao, a kamoli pregledao - ispričao nam je Brankov sin Igor.
U 13 sati vratili su se kući. Nakon pola sata Branko je poplavio i srce mu je stalo. Zvali su Hitnu, koja ga je reanimirala i prevezla u bolnicu. Opet mu je srce stalo. Pola sata su ga reanimirali. Umro je u 14.45.
- Nastala je frka. Otišao sam na razgovor kod šefa, dr. Roberta Štajnera. Potvrdio je kako su učinili propust. Liječnik specijalizant mi se najdublje ispričao i rekao da će razmisliti hoće li se dalje baviti medicinom. Meni to ništa ne znači. Otac mi je mrtav. Uostalom, ne može liječnik koji je tek izašao iz škole pregledavati i otpuštati teške bolesnike - kaže Igor i dodaje kako je njegov otac jako pazio na svoje zdravlje i redovito je pio propisane tablete.
Zamjenik ravnatelja bolnice rekao je da nisu primili pisanu pritužbu pa ne mogu komentirati slučaj.
LIJEČNIK UOPĆE NIJE VIDIO OČITE SIMPTOME INFARKTA
Mladom liječniku, naime, nije bilo niti malo sumnjivo to što se Branko, inače dugogodišnji operirani srčani bolesnik s anginom pectoris, žali na jake bolove u leđima, ubrzan rad srca i povraćanje. To su “školski” simptomi predinfarktnog stanja.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • zvizek 01.10.2010.

    Tko bi znao kada će nekome stati srce.Uvijek se umiralo pogotovo ako si teški bolesnik.napuhava situaciju i dižete tenzije namjerno.Uznemitravate građane i to također namjerno.Čitatelji će jednoga dana to prepoznati i onda adio pisanje i muljanje.

  • nefertete 01.10.2010.

    Mislim da je teško bilo što reći. Kad izgubiš bližnjega i to tuđim nemarom strašno je teško. Ali za utjehu, između ostalog , pođimo od činjenice koliko nas nikada, ali nikada ne bi mogli studirati medicinu i postati doktorom (još manje biti medicinska sestra), stoga bez obzira koliko su naši doktor nesposobni, nezinteresirani i sa izraženim kompleksom Boga, 90% njih poštujem, a istovremeno se nadam da u nemoći neću dopast ovih ostalih 10%.

  • lili75 01.10.2010.

    Moja mama je bila u Zgrebu u bolnici.U petak su mi rekli da je bolje (ja nisam bila tamo,nisam iz Zagreba) i da će je pustiti kući.U nedjelju je bila mrtva.Što je najžalosnije,nama su javili tek u ponedjeljak poslije podne!

Komentiraj...
Vidi sve komentare