To je to što me zanima!

Moraju kroz kanalizaciju da bi sigurno stigli u školu

Nakon kiše u tunelu ima pola metra vode. Djeca pokušavaju izbjeći opasnu magistralu po kojoj vozači jure i za koju im treba 20 min da ju pređu
Vidi originalni članak

Učenici Osnovne škole Ostrog iz Kaštel Lukšića svakodnevno se, kako bi izbjegli promet, provlače kroz kanalizacijski tunel visok jedan metar koji se nalazi ispod ceste. Na putu do škole mališanima je gotovo nemoguće prijeći kaštelansku magistralu koja odvaja njihove kuće od škole. Vozila na tom dijelu jure mimo svih ograničenja, a ne postoje pješački prijelazi, niti pothodnici.
- Idemo tuda jer je cesta preopasna zbog auta koji jurcaju. Nekad je promet toliko gust da nam treba i 20 minuta da prijeđemo cestu. Najgore je kroz tunel prolaziti noću. Ne vidi se prst pred nosom - kazao je Marko K., učenik 7. razreda. Stari tunel za oborinske vode za 30-ak školaraca s predjela Majun već dvije godine je pješački pothodnik. Roditelji su im sagradili drveno stubište za silazak u kanal. Kaštelanske vlasti nemaju novca za gradnju pothodnika, a i čeka se dovršetak obnove i proširenja kaštelanske magistrale te prateće infrastrukture za pješake. No sve kasni zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s vlasnicima zemljišta.
- Nakon kiše u tunelu bude vode do koljena. Ljeti tamo ima i zmija, ali i to je bolje nego da djeca pretrčavaju cestu - rekao je Nebojša Stojanac, jedan od roditelja. Ravnatelj škole obećao je da će za učenike uvesti autobusnu liniju. Roditelji su ljuti jer sve kasni.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • real 07.02.2009.

    pa ovaj tunel je za divlje zivotinje, ali eto sluzi i djeci...

  • user_30565 07.02.2009.

    Balkan cisti, sramota, nismo mi za EU, prvo trebe iz kamenog doba se izvuci ... jadni klinci :(

  • Hacker-ri 07.02.2009.

    ajde sta se zale... neki nemaju za jest, smrzavaju se na hladnoci dok smo mi u toplom, jedu iz baja za smece i kopaju po istima. nemaju nikakve obitelji, a ovi se zale jer moraju kroz pothodnik u skolu. Bilo bi dobro da razmazenci nauce da zivot zna bit i tezak !

Komentiraj...
Vidi sve komentare