To je to što me zanima!

Milinović opet po Karamarku: On je izvršio tri udara na HDZ!

Unutastranački izbori u HDZ-u svaki dan donose nešto novo, a od subote to je međusobno prozivanje dvojice kandidata za predsjednika, Milinovića i Karamarka
Vidi originalni članak

Darko Milinović, kandidat za predsjednika HDZ-a, danas je sazvao izvanrednu novinsku konferenciju u prostorijama ličkog HDZ-a u Gospiću kako bi poslao još jednu poruku protukandidatu Tomislavu Karamarku, ali i kako bi, kako je i sam rekao, postavio neka pitanja u ime većinskoga članstva stranke.

- Moja predizborna kampanja će biti usredotočena na istinu. Od jučer sam dobio nekoliko pitanja običnih članova HDZ-a, onih koji zapravo odlučuju o sudbini Hrvatske demokratske zajednice. Želim to javno danas pitati Tomislava Karamarka koji govori da je on predvodnik borbe protiv korupcije. Ja smatram da je Tomislav Karamarko omogućio kriminalizaciju HDZ-a i to smatra mnogobrojno članstvo. Za njega je istina prljava kampanja, a za mene je istina ono što traže i na što traže odgovor članovi HDZ-a, ali ne samo oni već i hrvatska javnost, kazao je Milinović te nabrojao Karamarkove "grijehe" protiv HDZ-a.

- Tomislav Karamarko je izvršio tri udara na HDZ. Prvi, izdaja HDZ-a s Manulićem. Drugi, izdaja HDZ-a s Mesićem. Treći, možda najbitniji, godinama niti jedna krađa i afera nije otkrivena dok međunarodna zajednica to nije ultimativno zatražila. Članstvo pita istinu i ja želim ovdje pitati odgovor i to je otvorena istinita kampanja. Zašto, kao što je i sam rekao Tomislav Karamarko, si hapsio gotovo isključivo samo članove HDZ-a? Zašto je ušutio Kalmeta i Jadroković koji su to isto pitali prije mjesec, dva tri ili godinu dana i ostali koji podupiru Tomislava Karamarka?. Ništa danas nismo čuli o mežebitnom, kako mediji špekuliraju, sastanku dijela stožera Karamarka s Ivom Sanaderom. Postavlja se pitanje da li je tim postupcima u suradnji s nekima drugima omogućio kriminalizaciju HDZ-a i na taj način pokušao otvoriti vrata svojoj kandidaturi. Ovo sve pitam i govorim radi budućnosti za koju sam ja zainteresiran HDZ-a. I nakon svega, želi biti na čelu HDZ-a. Neće ići, zaključio je Milinović.

Na novinarsko pitanje što zna o navodnoj povezanosti Karamarka s određenim tvrtkama iz čega je imao određene koristi, posebice sa spominjanom tvrtkom Soboli Milinović je kazao kako je za to saznao iz medija.

- Ja sam to isto čuo iz medijskih špekulacija da neki posjeduju dokumentaciju koja u inkriminirajućem smislu povezuje tvrtku Soboli i Tomislava Karamarka s INA-om. Ja nemam tu dokumentaciju. Ako je dobijem bit će dostupna hrvatskoj javnosti, kazao je.     

'Moralno bi bilo da Karamarko povuče kandidaturu u HDZ-u'

Unutarstranački izbori u HDZ-u svakoga dana donose nešto novo, a od subote je to međusobno medijsko prozivanje između dvojice kandidata, Darka Milinovića i Tomislava Karamarka, piše vecernji.hr.

I u subotu je svatko sa svoje strane uputio međusobne prozivke, a na sve to u nedjelju je Milinović reagirao priopćenjem u kojem ponovno poziva Karamarka da se povuče iz utrke za čelno mjesto u stranci. Priopćenje donosimo u cijelosti.

"Hrvatska javnost još jednom je vidjela da Tomislav Karamarko nema hrabrosti dati odgovor ni na jedno postavljeno mu pitanje. Govorio je o svojoj ulozi u detuđmanizaciji, i rušenju HDZ-a sa Stipom Mesićem. O aferama niti slova. Tvrdi da je bio marginaliziran za vrijeme privatizacijskog kriminala, što može biti čak i točno. Međutim, bio je visoko pozicioniran kao onaj koji je morao spriječiti najveće korupcijske afere u Hrvatskoj, kao što su INA, Podravka i HAC. O tome sam tražio da se izjasni. Nedavanje odgovora na ta pitanja ostavlja ogromni prostor za špekulacije o njegovoj odgovornosti, pa samim time i umiješanosti u afere koje su uzdrmale političku scenu u Hrvatskoj. Mnogi govore o interesnoj povezanost određenih firmi s Tomislavom Karamarkom, a neki tvrde da za to postoji i dokumentacija koja to potvrđuje. Hrvatska javnost na ta pitanja nije dobila odgovor.  

Nakon takve gromoglasne tišine Tomislava Karamarka, moralno bi bilo da povuče svoju kandidaturu."

Idi na 24sata

Komentari 46

  • SmartJo 10.05.2012.

    Milinović je u pravu u vezi Karamarka

  • vox populi_1 07.05.2012.

    ma sta ovi tri su se kandidirali?? bjeloglava trabunja bezveze dok ovi dva niti neznaju ni pricat kako spada. jedan drugog optuzuju a neznas ko je vise pokrao. ako oni vode HDZ mogu zamislit kakvi su ostali

  • boros 07.05.2012.

    ...jeste "zanimljivo"citati ove "njihove" bljuvotine...do jucer su zajedno krali a sada se bore da pojedinacno kradu...ja sekte i sljama...fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare