Obavijesti

News

Komentari 46

Milinović opet po Karamarku: On je izvršio tri udara na HDZ!

Milinović opet po Karamarku: On je izvršio tri udara na HDZ!
1

Unutastranački izbori u HDZ-u svaki dan donose nešto novo, a od subote to je međusobno prozivanje dvojice kandidata za predsjednika, Milinovića i Karamarka

VIDEO

Darko Milinović, kandidat za predsjednika HDZ-a, danas je sazvao izvanrednu novinsku konferenciju u prostorijama ličkog HDZ-a u Gospiću kako bi poslao još jednu poruku protukandidatu Tomislavu Karamarku, ali i kako bi, kako je i sam rekao, postavio neka pitanja u ime većinskoga članstva stranke.

- Moja predizborna kampanja će biti usredotočena na istinu. Od jučer sam dobio nekoliko pitanja običnih članova HDZ-a, onih koji zapravo odlučuju o sudbini Hrvatske demokratske zajednice. Želim to javno danas pitati Tomislava Karamarka koji govori da je on predvodnik borbe protiv korupcije. Ja smatram da je Tomislav Karamarko omogućio kriminalizaciju HDZ-a i to smatra mnogobrojno članstvo. Za njega je istina prljava kampanja, a za mene je istina ono što traže i na što traže odgovor članovi HDZ-a, ali ne samo oni već i hrvatska javnost, kazao je Milinović te nabrojao Karamarkove "grijehe" protiv HDZ-a.

- Tomislav Karamarko je izvršio tri udara na HDZ. Prvi, izdaja HDZ-a s Manulićem. Drugi, izdaja HDZ-a s Mesićem. Treći, možda najbitniji, godinama niti jedna krađa i afera nije otkrivena dok međunarodna zajednica to nije ultimativno zatražila. Članstvo pita istinu i ja želim ovdje pitati odgovor i to je otvorena istinita kampanja. Zašto, kao što je i sam rekao Tomislav Karamarko, si hapsio gotovo isključivo samo članove HDZ-a? Zašto je ušutio Kalmeta i Jadroković koji su to isto pitali prije mjesec, dva tri ili godinu dana i ostali koji podupiru Tomislava Karamarka?. Ništa danas nismo čuli o mežebitnom, kako mediji špekuliraju, sastanku dijela stožera Karamarka s Ivom Sanaderom. Postavlja se pitanje da li je tim postupcima u suradnji s nekima drugima omogućio kriminalizaciju HDZ-a i na taj način pokušao otvoriti vrata svojoj kandidaturi. Ovo sve pitam i govorim radi budućnosti za koju sam ja zainteresiran HDZ-a. I nakon svega, želi biti na čelu HDZ-a. Neće ići, zaključio je Milinović.

Na novinarsko pitanje što zna o navodnoj povezanosti Karamarka s određenim tvrtkama iz čega je imao određene koristi, posebice sa spominjanom tvrtkom Soboli Milinović je kazao kako je za to saznao iz medija.

- Ja sam to isto čuo iz medijskih špekulacija da neki posjeduju dokumentaciju koja u inkriminirajućem smislu povezuje tvrtku Soboli i Tomislava Karamarka s INA-om. Ja nemam tu dokumentaciju. Ako je dobijem bit će dostupna hrvatskoj javnosti, kazao je.     

'Moralno bi bilo da Karamarko povuče kandidaturu u HDZ-u'

Unutarstranački izbori u HDZ-u svakoga dana donose nešto novo, a od subote je to međusobno medijsko prozivanje između dvojice kandidata, Darka Milinovića i Tomislava Karamarka, piše vecernji.hr.

I u subotu je svatko sa svoje strane uputio međusobne prozivke, a na sve to u nedjelju je Milinović reagirao priopćenjem u kojem ponovno poziva Karamarka da se povuče iz utrke za čelno mjesto u stranci. Priopćenje donosimo u cijelosti.

"Hrvatska javnost još jednom je vidjela da Tomislav Karamarko nema hrabrosti dati odgovor ni na jedno postavljeno mu pitanje. Govorio je o svojoj ulozi u detuđmanizaciji, i rušenju HDZ-a sa Stipom Mesićem. O aferama niti slova. Tvrdi da je bio marginaliziran za vrijeme privatizacijskog kriminala, što može biti čak i točno. Međutim, bio je visoko pozicioniran kao onaj koji je morao spriječiti najveće korupcijske afere u Hrvatskoj, kao što su INA, Podravka i HAC. O tome sam tražio da se izjasni. Nedavanje odgovora na ta pitanja ostavlja ogromni prostor za špekulacije o njegovoj odgovornosti, pa samim time i umiješanosti u afere koje su uzdrmale političku scenu u Hrvatskoj. Mnogi govore o interesnoj povezanost određenih firmi s Tomislavom Karamarkom, a neki tvrde da za to postoji i dokumentacija koja to potvrđuje. Hrvatska javnost na ta pitanja nije dobila odgovor.  

Nakon takve gromoglasne tišine Tomislava Karamarka, moralno bi bilo da povuče svoju kandidaturu."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe