To je to što me zanima!

More sve toplije, ali kupačice našle utjehu u hladnijoj Krki

Temperature u cijeloj zemlji istjerale su ljude iz domova. Neki su umjesto mora izabrali slapove Krke. Sutra se najavljuju temperature do 34 stupnja Celzija
Vidi originalni članak

U Šibeniku je u 12 sati izmjerena temperatura zraka od 31 Celzija, a temperatura mora je bila čak 25 stupnjeva, tako da kupačima nije pružala željeno osvježenje. Zato su se napunile plaže na rijeci Krki, u obližnjem nacionalnom parku. 

U odnosu na toplo more, na Skradinskom buku Krka je bila osvježavajuća, s 20 stupnjeva. Nekoliko kilometara uzvodnije na Roškom slapu izmjereno je, ovisno o mjestu mjerenja, stupanj i dva manje. To su razlozi zašto je Krka u subotu bila puna kupača.

- U dosadašnjem tijeku turističke sezone bilježimo povećanje dolazaka od pet posto. Prošle godine Nacionalni park je posjetilo 786.000 gostiju, a ove očekujemo da ćemo premašiti brojku od 800.000 - rekla nam je Katja Župan iz JU NP Krka.

Osim na Roškom slapu i Skradinskom buku, jedina dva mjesta na Krki gdje je dozvoljeno kupanje, porast posjetitelja bilježi se posebno u gornjem toku rijeke, gdje pažnju turista okupiraju edukativni sadržaji Javne ustanove, kao što su Visovac, Burnum, manastir Krka, Bilušića Buk i Oziđana pećina.

Rastu temperature

Meteorolozi za nedjelju najavljuju još toplije vrijeme, a temperature će doseći 34 stupnja Celzija na moru, ali i na kopnu gdje se u Zagrebu očekuje 33 stupnja. Zahlađenje nastupa tek u ponedjeljak navečer. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • h8er 20.07.2014.

    Treba doci pecati,bogme u toj Krki ima dobrih komada

  • SakiLa 20.07.2014.

    ljubomorni jadnici..pa nek se naslikavaju..kog briga

  • li-la_1 19.07.2014.

    Htjedoh napisati da opet manijaci neovlašteno snimaju cure u kupaćima kad doslovce skoro svaka osoba ima fotoaparat u rukama i naslikava se, Bože svašta!

Komentiraj...
Vidi sve komentare