To je to što me zanima!

MORH najavio: Iznad 6 županija lete MIG-ovi do petka. Moguće je probijanje zvučnog zida

Iz Ministarstva obrane u srijedu su priopćili da će piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila letjeti od danas do petka u periodu od 10 do 16 sati
Vidi originalni članak

Vojni lovački avioni do petka će letjeti iznad šest hrvatskih županija u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a tijekom tih redovitih letačkih aktivnosti moguće je probijanje zvučnog zida uz kratkotrajnu pojačanu buku.

Iz Ministarstva obrane u srijedu su priopćili da će piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila letjeti od danas do petka u periodu od 10 do 16 sati.

ULAGANJE MORH: Hrvatska među osam zemalja koje izdvajaju više od 2 posto BDP-a za obranu

Planiran je probni let na podzvučnim brzinama u zoni probnih letova "Lekenik", nakon čega će se provoditi zadnja faza ispitivanja aviona.

Pritom se očekuje probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara, te na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10.000 metara.

Zbog očekivane kratkotrajne pojačane buke uslijed probijanja zvučnog zida iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 20.04.2022.

    A sa tim kantama starim 48 godina bas se i ne bih ponosio😵‍💫

  • Pushing I Lizing 20.04.2022.

    Jel smo nabavili kos koji mig ili jos uvijek koristimo onda dva iz zadnjeg rata?

  • Selo_malo 20.04.2022.

    Uostalom, imali su prilike za odličnu vježbu kada smo bili počašćeni sa dolaskom i padom fantomske bespilotne letjelice, pa su čvrsto spavali. Pametnome dovoljno

Komentiraj...
Vidi sve komentare