To je to što me zanima!

MORH poziva na 20. obljetnicu Oluje: 'To je pobjeda slobode'

Ova proslava nije samo proslava vojne pobjede, već više od toga, ona je proslava pobjede mira i slobode, poručili su u pozivu iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga
Vidi originalni članak

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“, Ministarstvo obrane i Oružane snage RH pozivaju građane na svečani mimohod u Zagrebu  4. kolovoza 2015. s početkom u 18 sati u Vukovarskoj ulici. Također, pozivaju i na svečanu proslavu u Kninu 5. kolovoza od 8 sati.

Screenshot

- Proslavom našeg nacionalnog praznika slavi se pobjeda u Domovinskom ratu koja je dovela do oslobođenja okupiranog teritorija Republike Hrvatske, omogućila mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja te stvorila preduvjete za postizanje mira u ovom dijelu Europe. Stoga ova proslava nije samo proslava vojne pobjede, već više od toga, ona je proslava pobjede mira i slobode - poručili su u pozivu iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.


Idi na 24sata

Komentari 101

  • Robert Dani 31.07.2015.

    Većini nas u Hrvaskoj je već 8- og u mjesecu visok datum i to je činjenica!! Takva zemlja ne smije organizirati vojne parade, mimohode i bacati lovu na pizdarije! Ta zemlja treba dati kruha svom narodu i spriječiti egzodus mladih i pametnih ljudi. Ovako će se i za 2 stoljeća pričati o ustašama i četnicima i klanju srpske nejači od ustaških koljača, odnosno klanja hrvatske trudnice od četničkih dobrovoljaca?! I ovako imamo preveliki postotak gluperdi u ovoj zemlji pa još i da tjeramo inteligenciju van?!

  • Robert Dani 31.07.2015.

    VLAD NESHVAĆENI - mislim da je situacija i gora nego li ti kažeš, puno gora. U biti tu baš i nema nade. možda je previše "filozofski", ali osvrni se oko sebe i pogledaj: koliko vidiš posvađane braće, koliko očeva i sinova, majki i kćeri, susjeda, itd..?? Ja mislim previše, a ti? I taj broj je u primitivnijim sredinama (što ovi prostori fakat jesu) dosta veći. Pa kako, ako primitivac živi u svađi sa bratom, sinom, ocem, kako da ne bude u svađi sa Srbinom, Hrvatom, Bosancem, Kinezom??? Mislim da je to priroda, jednostavno tako, priroda. I sve se onda svede na dokazivanje vlastite superiornosti , a protivnikovih grešaka. I tako desetljećima!

  • Robert Dani 31.07.2015.

    Bio sam u Oluji te godine i za mene je to završena priča. Počistili, odradili i hvala lijepa. Proslavu neću gledati niti na TV. Nisam ni u Jugoslaviji gledao ta vojna sranja i pokazalo se ispravnim.Oni koji su lili suze od ganuća dok je "govorio drug Stari" sada će to isto raditi i na proslavama Oluje. Prekrasno, ali ne za mene. Samo se bojim da bogata zemlja kakva je Hrvatska, sa još pametnijim ljudima ne smisli da se to proslavlja u svakom malo većem gradiću lijepe naše?! Ima se pa se i može!

Komentiraj...
Vidi sve komentare