To je to što me zanima!

MORH preuzeo topovnjače iz Finske za 95. mil kuna

Split: U MORH-u tvrde kako je kupovina starih finskih plovila bila izvrsna i povoljna investicija. Stare brodove su nazvali "Vukovar" i "Dubrovnik"
Vidi originalni članak

Dvije topovnjače kupljene od Finske ratne mornarice, koje su ušle u sastav Hrvatske ratne mornarice, trebale bi dodatno pojačati naoružanje mornarice. Nazvali su ih "Dubrovnik" i Vukovar", a u ponedjeljak su svečano predane u splitskoj Lori. Riječ je o plovilima starim 23 i 24 godine, dugim 45 metara. Postižu maksimalnu brzinu od 32 čvora, a u njih stane 48 članova posade. Topovnjače su MORH stajale oko 95 milijuna kuna s prijevozom iz Finske i remontom. U MORH-u tvrde da je kupovina starih finskih plovila bila izvrsna i povoljna investicija. U Hrvatskoj ratnoj mornarici najavili su početak gradnje prvog od 10 ophodnih brodova za Obalnu stražu u domaćim brodogradilištima. Na svečanosti u Lori, osim vojnog vrha, bile su i gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan i Dubravka Šuica iz Dubrovnika koje su nova imena brodova otkrile simboličkim skidanjem zastora. Među okupljenima bio je i umirovljeni general Rahim Ademi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • sikorsky 27.01.2009.

    Pa šta im fali?Potrebni su vama i za početak dobro če koristiti Hrvatskoj mornarici barem za obuku.Kad udjete u Nato oni če vama diktirati koliko i kakvo naoružanje trebate imati.Nema veze ali svakako trebaju vama.A čuli li ste onu glupost kada je naš bivši ministar odbrane Erjavec htio od Rusa uzeti onaj brod koji bi čak u mirovanju kršio suverenitet Hrvatskog i Italijanskog mora?;:::Jao pa gdje mi živimo?

  • Hacker-ri 26.01.2009.

    Ako nije za slovence onda nije za nista !!! Btw to je 3. maj mogao napravit za 50% manju lovu

  • dozvati1 26.01.2009.

    naravno da nas svi željno čekaju u EU,služit ćemo kao kanta za smeće koje čemo još i plačati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare