To je to što me zanima!

Mornar: S kardinalom nisam pričao o građanskom odgoju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vedran Mornar susreo se prije dva dana s kardinalom Bozanićem. Kaže kako su se dogovorili da će više razgovarati, ali nisu se dotakli teme građanskog odgoja
Vidi originalni članak

Pričali smo o svim problemima koje imamo u sustavu obrazovanja. Razgovarali smo o zajedničkim interesima. Ništa specifično, već vrlo načelno, vrlo otvoreno i dogovorili smo samo da ćemo više razgovarati, rekao je ministar Vedran Mornar o sastanku s kardinalom Josipom Bozanićem. Dodao je kako se nisu dotakli građanskog odgoja jer nisu išli u detalje. 

O strategiji devetogodišnjeg obrazovanja rekao je kako se nada da će to ići. 

- Mi smo zemlja koja ima kraće obrazovanje nego u Europi i mi moramo ići na devetogodišnju osnovnu školu - rekao je i dodao kako ne može reći kada će se to točno realizirati. Strategija danas ide na Vladu i dalje u saborsku proceduru. Objasnio je kako je profesor Budak koji je radio na tome već razgovarao sa saborskim odborima. 

Mornar i Bozanić diskretno se sastali na Kaptolu

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar susreo se s kardinalom Bozanićem prije dva dana na Kaptolu. Sastanak je bio diskretan, a obje strane poslije su izdale priopćenja. Mornar kaže kako su se složili da imaju zajedničkih interesa te da će to biti polazište u dijalogu, a ne različitosti. 

- Vrijeme je da se zajednički usmjerimo na rješavanje problema i otvorenih pitanja - rekao je Mornar. Upoznao je kardinala sa svojim viđenjima sustava obrazovanja te reformama koje će poduzimati na području osnovnog i srednjoškolskog sustava i novog kurikuluma. 

Iz ureda Kardinala izvijestili su kako je zainteresiran za dijalog. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • fulir 14.09.2014.

    ko fol smo sekularna država za sve se pita kaptol, gotovo svi se dodvoravali crkvi i evo nam "talibanije" i sad ti pokušaj bilo što , odmah te sotoniziraju( s oltara dakako) a ljudima samo što ne daju ključiće od raja, ako glasaju za određene političke opcije, zna se... i blagoslivljaju lopovluk, zaogrnut plaštem vjere, zna se

  • djusta1995 05.07.2014.

    Ovaj Mornar je veći čovjek od Jovanovića koji je očito prezirao vjeru i Crkvu kao mnogi..... Vidim i ljude ovdje kakve stvari pišu, pa što je, vi bi rađe da se svađaju i ne konzultiraju kao dok je Jovanović bio? Ovo je puno bolje, dokazali su da su ljudi pomoću kulturnog dijaloga. A neki ovdje bi stvarno trebali preispitati svoja mišljenja. Bolje da se slažemo, a ne svađamo.

  • Sonador 04.07.2014.

    Sramotno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare