To je to što me zanima!

Mornar: Studij treba skratiti, a u srednje škole uvesti prijemni

Ministar je otkrio i kako će se srednje škole moći zaštititi od neznalica jer će imati mogućnost samostalno odlučiti koliki će im bodovni prag biti potreban za upis
Vidi originalni članak

Mijenjat će se kriteriji za upis u srednje škole, a u ograničenom broju slučajeva uvest će se prijemni ispiti - rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar za Hrvatski radio. Dodao je kako će se prijamni uvesti u vrlo malom broju škola, primjerice u 15. Gimnaziji u Zagrebu. 

'Škole će se same zaštititi od neznalica'

Ministar je otkrio i kako će se srednje škole moći same zaštititi od neznalica jer će imati mogućnost samostalno odlučiti koliki će im bodovni prag biti potreban za upis.

- Više će se vrednovati rezultati natjecanja - najavio je ministar.

'Imamo problem učenja napamet'

Mornar smatra da i dalje imamo problem "učenja napamet" te da treba smanjiti učenje činjenica i krenuti prema "problemskom učenju". Govoreći o fakultetskom obrazovanju Mornar je istaknuo:

- Bolonja je dobra stvar ali je loše provedena. Studij treba skratiti, kako bi što više djece završilo tri godine fakulteta, a da oni najkvalitetniji, njih oko 50 posto - idu dalje.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • ATC 05.03.2015.

    Naravno da treba uvesti prijemni za srednje škole i ukinuti sve privilegije kod upisa SVIMA, pa i djeci branitelja.

  • sama je ona 05.03.2015.

    ma kakva škola, ja imam završena dva razreda gimnazije pa živim ko bubreg u loju

  • Marija Magdalena 💓💓 05.03.2015.

    I sad će se naći djeca poginulih branitelja (rat završio prije 20 god.) koja će se upisati preko reda.Vjerujem da će i takvih biti

Komentiraj...
Vidi sve komentare