To je to što me zanima!

'Morskog čovika' ponovno vidjeli kod rta Kamenjak

Punih 15 godina čekala sam ovaj trenutak. Pustio nas je da budemo blizu njega. Njegove crne oči pamtit ću cijeli život, kaže biologinja J. Antolović
Vidi originalni članak

Punih 15 godina čekala sam ovaj trenutak, neponovljivi susret 'oči u oči' sa Sredozemnom medvjedicom. Bio je to prekrasni mužjak od oko 2,5 metra veličine, a ekipa i ja gledali smo ga punih dva sata. Bio je jako umiljat i čitava dva sata proveo je s nama na samo 4 metra udaljenosti, oduševljeno je kazala biologinja Jasna Antolović. Ona i članovi grupe 'Sredozemna medvjedica' iz Zagreba s kolegama iz Italije, ovaj jedinstveni susret doživjeli su u subotu kod rta Kamenjak kraj Premanture u Istri. Nakon dva sata društva s 'morskim čovikom' on je, kaže Jasna, otplivao u obližnju špilju, da se odmori. Cijela ekipa uživala ga je gledati kako zaranja i opet izranja na površinu.
 - Pustio nas se da budemo blizu njega i bio je zadovoljan našim društvom. Nismo ga dirali jer se ne smije uznemiravati, ali njegove crne oči koje su me gledale netremice pamtit ću cijeli život. Snimili smo dva sata materijala s medvjedicom - kazala je Jasna.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Franky01 28.02.2010.

    kako je finiii :$

  • Bepo1606 28.02.2010.

    Ne nasjedajte to je ministar Šuker :)

  • Clivia 28.02.2010.

    eto...jedan lijep članak...možda ima nade za svijet i za ova predivna stvorenja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare