To je to što me zanima!

Most se u Zagrebu sastaje sa SDP-om, u Šibeniku s HDZ-om

Pregovori o sastavljanju hrvatske vlade nastavljaju se i ove srijede, a za razliku od ponedjeljka, dvije velike stranke s Mostom nezavisnih lista će se sastati odvojeno
Vidi originalni članak

Pregovori o sastavljanju hrvatske vlade nastavljaju se i ove srijede, a za razliku od ponedjeljka, dvije velike stranke s Mostom će se sastati odvojeno.

S Domoljubnom koalicijom pod vodstvom HDZ-a Božo Petrov iz Mosta sastat će se u 15 sati u Šibeniku. Uz Petrova na sastanku će biti Ines Strenja Linić i Ivan Kovačić.

Na sastanak u Zagrebu s koalicijom Hrvatska raste Most šalje Ljubicu Ambrušec, Nikolu Grmoju i Ivana Lovrinovića. SDP-ov Zoran Milanović neće doći, ali sastanku će nazočiti Siniša Hajdaš Dončić i Branko Grčić. 

Most nezavisnih lista izvijestio je naknadno o promjeni termina sastanka s predstavnicima koalicije Hrvatska raste, koji će se u srijedu, umjesto u najavljenih 19 sati, održati u 15 sati u prostorijama Mosta u Smičiklasovoj ulici.

'NE' zajedničkoj vladi

Dok HDZ i partneri još razrađuju strategiju prema Mostu, a mediji nagađaju kako je Karamarko spreman odreći se premijerske fotelje - SDP-ovi partneri HNS, HSU i laburisti ponudi Bože Petrova o zajedničkoj vladi rekli su - NE. 

Predsjednik Vlade i čelnik SDP-ove koalicije Hrvatska raste Zoran Milanović poručio je na svojim Facebook stranicama kako je cilj koalicije Hrvatska raste nastavak služenja građanima i vođenje Hrvatske u pozitivnom smjeru.

"U ovim pregovorima riječ je o odgovornosti prema hrvatskom narodu, a ne o foteljama. Naš stav kao Koalicija Hrvatska raste je jasan i to sam naglasio nedavno u svom pismu Mostu. Želimo nastaviti služiti našim građanima i voditi Hrvatsku u pozitivnom smjeru rasta, reda i rada. Kao i stotine tisuća građana koji su nam ukazali povjerenje na izborima, ne želimo dopustiti povratak u kaos, krizu i nebrigu za građane. To je naša zajednička dužnost i obveza", napisao je Milanović.

HDZ ima svoje prijedloge

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je da će na sastanku HDZ imati svoje prijedloge. Izrazivši nadu u dobre razgovore rekao je kako ne vjeruje da će sve biti riješeno, ali želi da Most čuje njihove prijedloge. Ostajemo otvoreni razradi ideja koje ima Most, i oni moraju biti otvoreni na ono što ćemo predložiti kao naše ideje, rekao je. Karamarko je najavio da u Šibenik ide sa svojim suradnicima, dodavši da će, vjerojatno, u petak biti sastanak Predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

HRID odlučuje kome će dati podršku

U srijedu u 17 sati održava se i izvanredni sabor Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) Drage Prgometa, na kojemu bi se trebali utvrditi daljnji koraci u djelovanju stranke i odrediti smjernice u pregovorima oko formiranja vlade. 

Na saboru će izabrani zastupnici HRID-a iznijeti pojedinosti konzultacija s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, održanim u ponedjeljak. Sabor HRID-a bit će otvoren za medije. 

Prgomet  u ponedjeljak nije želio otkriti hoće li se Hrid prikloniti koaliciji okupljenoj oko HDZ-a ili koaliciji okupljenoj oko SDP-a. 

- Skupština će odlučiti kome smo bliži, a konačnu odluku o tome s kim će Hrid stupiti u koaliciju donijet će svi članovi po načelu jedan član - jedan glas -  rekao je Prgomet.

Idi na 24sata

Komentari 164

  • bajica1009 09.12.2015.

    Sve je jasno i uvijek će biti naši i vaši tako je i tako će biti bez obzira što mislili ili se neslagali, nemože voditi neki kontinentalac i to je istina.

  • Marilyn Monroe_1 09.12.2015.

    Petrove ako se ne želis brukati s novim izborima moraš ubrzo donijeti dvije odluke. Te dvije odluke ćeš dobiti kada si postaviš dva pitanja. Prvo pitanje je "Tko ti je vjerodostojniji u provođenju novih politika i reformi?" i drugo "Tko ti je manje opasniji u kratkom roku po pitanju pokušaja rušenja mosta iznutra?" I sam znaš kao i što tvoj glas razum govori da Zoran Milanović i SDP padaju na oba ta pitanja. Budi pametan i biraj promjene koje i narod želi. Samo se osvrni na zadnje četiri godine ;)

  • 1harambaša 09.12.2015.

    Zanima me samo zašto se Božo Petrov i premjer sastaju pod okriljem noći, odnosno iza ponoći?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare