Obavijesti

News

Komentari 164

Most se u Zagrebu sastaje sa SDP-om, u Šibeniku s HDZ-om

Most se u Zagrebu sastaje sa SDP-om, u Šibeniku s HDZ-om
1

Pregovori o sastavljanju hrvatske vlade nastavljaju se i ove srijede, a za razliku od ponedjeljka, dvije velike stranke s Mostom nezavisnih lista će se sastati odvojeno

VIDEO

Pregovori o sastavljanju hrvatske vlade nastavljaju se i ove srijede, a za razliku od ponedjeljka, dvije velike stranke s Mostom će se sastati odvojeno.

S Domoljubnom koalicijom pod vodstvom HDZ-a Božo Petrov iz Mosta sastat će se u 15 sati u Šibeniku. Uz Petrova na sastanku će biti Ines Strenja Linić i Ivan Kovačić.

Na sastanak u Zagrebu s koalicijom Hrvatska raste Most šalje Ljubicu Ambrušec, Nikolu Grmoju i Ivana Lovrinovića. SDP-ov Zoran Milanović neće doći, ali sastanku će nazočiti Siniša Hajdaš Dončić i Branko Grčić. 

Most nezavisnih lista izvijestio je naknadno o promjeni termina sastanka s predstavnicima koalicije Hrvatska raste, koji će se u srijedu, umjesto u najavljenih 19 sati, održati u 15 sati u prostorijama Mosta u Smičiklasovoj ulici.

'NE' zajedničkoj vladi

Dok HDZ i partneri još razrađuju strategiju prema Mostu, a mediji nagađaju kako je Karamarko spreman odreći se premijerske fotelje - SDP-ovi partneri HNS, HSU i laburisti ponudi Bože Petrova o zajedničkoj vladi rekli su - NE. 

Predsjednik Vlade i čelnik SDP-ove koalicije Hrvatska raste Zoran Milanović poručio je na svojim Facebook stranicama kako je cilj koalicije Hrvatska raste nastavak služenja građanima i vođenje Hrvatske u pozitivnom smjeru.

"U ovim pregovorima riječ je o odgovornosti prema hrvatskom narodu, a ne o foteljama. Naš stav kao Koalicija Hrvatska raste je jasan i to sam naglasio nedavno u svom pismu Mostu. Želimo nastaviti služiti našim građanima i voditi Hrvatsku u pozitivnom smjeru rasta, reda i rada. Kao i stotine tisuća građana koji su nam ukazali povjerenje na izborima, ne želimo dopustiti povratak u kaos, krizu i nebrigu za građane. To je naša zajednička dužnost i obveza", napisao je Milanović.

HDZ ima svoje prijedloge

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je da će na sastanku HDZ imati svoje prijedloge. Izrazivši nadu u dobre razgovore rekao je kako ne vjeruje da će sve biti riješeno, ali želi da Most čuje njihove prijedloge. Ostajemo otvoreni razradi ideja koje ima Most, i oni moraju biti otvoreni na ono što ćemo predložiti kao naše ideje, rekao je. Karamarko je najavio da u Šibenik ide sa svojim suradnicima, dodavši da će, vjerojatno, u petak biti sastanak Predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

HRID odlučuje kome će dati podršku

U srijedu u 17 sati održava se i izvanredni sabor Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) Drage Prgometa, na kojemu bi se trebali utvrditi daljnji koraci u djelovanju stranke i odrediti smjernice u pregovorima oko formiranja vlade. 

Na saboru će izabrani zastupnici HRID-a iznijeti pojedinosti konzultacija s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, održanim u ponedjeljak. Sabor HRID-a bit će otvoren za medije. 

Prgomet  u ponedjeljak nije želio otkriti hoće li se Hrid prikloniti koaliciji okupljenoj oko HDZ-a ili koaliciji okupljenoj oko SDP-a. 

- Skupština će odlučiti kome smo bliži, a konačnu odluku o tome s kim će Hrid stupiti u koaliciju donijet će svi članovi po načelu jedan član - jedan glas -  rekao je Prgomet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.