To je to što me zanima!

Most tvrdi: 'Krećemo od sebe, smanjit ćemo saborske plaće'

Most tvrdi da će biti jamac provođenja najavljenih reformi i da će raditi na tome da spriječe kriminalne i nečasne radnje kakvih je bilo posljednjih dvadeset godina...
Vidi originalni članak

Most je u ponedjeljak popodne medijima poslao priopćenje u kojem su se osvrnuli na konstituirajuću sjednicu Sabora. Kažu da su zadovoljni. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti.

"Zadovoljni smo što je danas u Saboru sve prošlo u konstruktivnom tonu, unatoč nekim neugodnostima na koje smo već navikli. Podržali smo akademika Reinera kao kandidata Domoljubne koalicije i sada krećemo u proces formiranja Vlade na čijem je čelu gospodin Orešković u čiju stručnost i iskustvo imamo puno povjerenje.  

Suradnja s Domoljubnom koalicijom trajat će dok se reforme budu provodile i to prema unaprijed utvrđenom hodogramu.

Osim što ćemo biti jamac provođenja najavljenih reformi radit ćemo na tome da spriječimo bilo kakve kriminalne i nečasne radnje kakvih je bilo posljednjih dvadeset godina tijekom vladavine dvaju velikih stranaka. Nećemo dopustiti da prilikom formiranja Vlade njezin dio budu ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama.

Kako je u svakom procesu promjena najpoštenije krenuti od sebe, inzistirat ćemo na smanjenju saborskih plaća i privilegija zastupnika.  

Znamo da nije riječ o svotama novca koje mogu biti ključne u smanjenju javnog duga ili proračunskih rupa, ali ipak to smatramo moralnim činom i vjesnikom promjena i reformi u Republici Hrvatskoj. Prijedlog promjena imena Sabora koje je predložio njegov predsjednik Reiner nije bio usuglašen s Mostom i smatramo ga posve nevažnim u kontekstu puno bitnijih reformi i poteza koji čekaju hrvatsku vladu". 

Idi na 24sata

Komentari 259

  • JelenaVizintin 29.12.2015.

    ma MOST nema prava glasa vise to se vidjelo sinoc u Otvorenom kada je par puta clan HDZ-a prekidao gos. iz MOSTA i on odgovarao umjesto nje... zalosno

  • KIŠA_1 29.12.2015.

    To je prvi korak a onda treba riješiti pravosuđe, HNB( nema veze što je to ustavna kategorija jer tko ne radi u interesu Hrvatske treba, zbog općeg dobra i nacionalne sigurnosti, riješiti po kratkom postupku... u biti za sada su radili u suprotnosti Ustava RH) i gospodarstvo, općine...!

  • Caffe-bar Gemini 29.12.2015.

    Administrativno ne treba ništa povećavati ni smanjivati, već plaće vezati uz mjerljivi uspjeh i rezultate. Temeljna plaća je prosjek plaće u RH u protekloj godini, uvećana za jednokratnu nagradu koja iznosi onoliko prosječnih plaća u RH za koliko postotaka poraste BDP i koliko stupnjeva poraste kreditni rejtinga RH na godišnjoj razini. Uplata za mirovinsko i zdravstveno je na temeljnu prosječnu plaću, a iz svojih nagrada za odrađeni posao mogu plaćati dopunsko mirovinsko i zdravstveno, te troškove poslovanja. Nagrade se trebaju isplaćivati na koncu godine, a u toku rada modu podizati kredite koje će vratiti od nagrada. Ovdje je bitno uočiti da prestankom njihova rada RH prema njima nema nikakvih daljnjih obveza.

Komentiraj...
Vidi sve komentare