To je to što me zanima!

Mostovci se obrušili na Dalić: 'Ona vuče sve konce u Vladi!'

Imamo ponovno situaciju da se čovjek Martine Dalić imenuje na čelo HANFA-e, da instalira svoga čovjeka, gospodina Žigmana, rekao je Mostov Nikola Grmoja
Vidi originalni članak

Saborsku raspravu o prijedlogu razrješenja dosadašnjih i imenovanju novih članova i predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) zastupnici Mosta iskoristili su kako bi se ponovno obrušili na potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić za koju smatraju da "vuče sve konce" u Vladi.

Vlada je predložila da se za predsjednika Upravnog vijeća HANFA-e imenuje Ante Žigman, a za članove Antun Palarić, Tomislav Ridzak, Ilijana Jeleč i Jurica Jednaček. "Smatramo da svi kandidati zadovoljavaju zakonske preduvjete i da se radi o vrsnim stručnjacima i profesionalcima s relevantnim iskustvom", rekao je ministar financija Zdravko Marić.

"Iza ovih imenovanja stoji i sve konce vuče Martina Dalić", ustvrdio je Nikola Grmoja (Most) podsjetivši na situaciju oko Agrokora i Ante Ramnjaka te INA-e.

"Imamo ponovno situaciju da se čovjek Martine Dalić imenuje na čelo HANFA-e, da instalira svoga čovjeka, gospodina Žigmana", rekao je Grmoja pobrojavši da su Dalić i Žigman dugogodišnji poslovni partneri, da su oboje bili u istom razdoblju državni tajnici u Ministarstvu financija, oboje bili članovi uprave Partner banke kao i da je Dalić zaposlila njegovu suprugu u Ministarstvu gospodarstva.

"To je jedna interesna umrežena skupina koja je glavna smetnja razvoju Hrvatske",  ustvrdio je Grmoja.

Osim Žigmana, Grmoji je problematičan i Antun Palarić, bivši ustavni sudac, koji je, kako je kazao, sudjelovao na predizbornom skupu HDZ-a. "Kakvu poruku šaljemo o neovisnosti institucija? Upravo zato što su nam takve institucije, imamo Agrokor", ustvrdio je Grmoja ocijenivši to još "samo jednim korakom u nizu velikih pljački".

Predložena imenovanja smatra lošim i Miro Bulj koji je rekao da se "uvijek  imenuju isti ljudi na istim mjestima" iako je HANFA, kako tvrdi,  ključni čimbenik za situaciju s Agrokorom.

Ivan Šuker (HDZ) podsjetio je da su se mnoge stvari na koje je u HANFA-i trebali intervenirati događale u razdoblju od 2012. -2015. kada HDZ nije obnašao vlast.

"Eksplozija mjenica i faktoring društava se dogodila krajem 2011. do 2014., to su činjenice i kada govorimo razrješenju Upravnog vijeća i imenovanju novog moramo početi od toga", rekao je Šuker.

Istaknuo je kako bi želio da HANFA radi drugačije i bolje, ali i stao u obranu Žigmana za kojeg kaže da je stručan i ima moralni integritet te da će kvalitetno i dobro obavljati svoj posao.

"Dajmo ljudima šansu, pa ih onda napadajmo. Nemojmo napadati ljude zbog toga što su dobri s nekim", pozvao je Šuker.

Sabor sjednicu nastavlja u četvrtak.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ursuss 01.02.2018.

    "Hobotnica" još raste...."domoljupstvo" još raste....zar ne osjećate blagostanje.. nije vraga da je gorčina u stomaku...Branitelji, zar smo se za ovo borili..puna usta hrvatstva, a prazni džepovi-dok gledamo kako netko bagerom zgrće .....

  • 01.02.2018.

    Zamisli kakav tip čovjeka moraš biti za sjediti (ponekad )u saboru jbt ?! Tu je tolika količina negativne energije, nedostaka empatije i bezskrupuloznosti s čim bi se da je moguće, moglo napuniti solidnu atomsku bombicu .

  • centarfor 31.01.2018.

    Grmoja. Zaista zašto tebi ne daju da vučeš sve konce. Ipak je gđa Dalić podpredsjednica Vlade. Da li radi dobro ili ne to možeš kritizirati ako imaš što.

Komentiraj...
Vidi sve komentare