To je to što me zanima!

Moždani udar smrtonosan za odrasle, beba imala u maternici

Liječnici su roditeljima male Caitlin rekli kako curica neće moći hodati i govoriti te da će ostati slijepa. Sve ih je iznenadila jer je do treće godine uspjela u svemu
Vidi originalni članak

Caitlin McLaughin (3) zapanjila je medicinski svijet preživjevši moždani udar još dok je bila u majčinoj maternici. Katastrofalni moždani udar kakav je imala curica, tvrde liječnici, ubio bi odraslog čovjeka. Nakon poroda, majci Sharon u bolnici su kazali da će zbog moždanog udara djevojčica ostati slijepa ili neće moći govoriti i hodati. 

No Caitlin ne prestaje šokirati liječnike. Do svoje treće godine je progledala, prohodala i naučila govoriti. 

- Bili smo slomljeni čuvši liječničku dijagnozu. Otišli smo i po drugo mišljenje, no utjehu nam nisu dali. Budućnost naše curice bila je grozna. No Caitlin nas svojom upornošću iznenađuje iz dana u dan - opisuje Sharon za Daily mail.

Sharon je Caitlin morala roditi prisilno jer su liječnici otkrili da bebi konstantno opadaju otkucaji srca. Nakon poroda Caitlin su prebacili na intenzivnu njegu. Devet sati nakon poroda imala je nekoliko napadaja.

- Shaun i ja rasplakali smo se kad smo čuli što se događa našoj, tek rođenoj curici. Njezini napadaji bili su vrlo jaki. Nisu ih mogli kontrolirati, a disala je kroz cijev - prepričala je majka. 

Uzrok moždanog udara nije poznat, a Caitlin su iz bolnice pustili nakon 15 dana. Napadaje su obuzdali terapijom za epilepsiju. Opravak je bio dugotrajan. Prvi put nasmijala se sa sedam mjeseci, a prva riječ bila joj je 'mama'. Progovorila je pred liječnikom koji je Sharon uvjeravao kako se mora pomiriti s tim da njezina kćer nikada neće govoriti. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • lolaaaaaaaaaa 22.02.2012.

    Bravo tako treba pokaži svima da nisu u pravu!

  • tirili 18.02.2012.

    Osobno mi vrlo poznata dijagnoza....Reći ću samo da smo se prije 8 godina susreli sa takvom liječničkom dg.iako nam je ispočetka takvo što bilo nepojmljivo da se to može desiti u trudnoći ili pri porodu,što je u našem slučaju.Nekako je uvriježeno mišljenje da su Insulti(moždani udari)nešto što se dešava starijoj populaciji a ne tek rođenoj dječici.Tek sada,čitajući ovaj članak,poistovječujem se i vidim da se ipak takvo što dešava iako nama nije bio poznat nijedan sličan slučaj inzulta pri porodu.Mogu samo reći da unatoč neoptimističnim prognozama s kojima su nas obasipali,danas nakon 8 godina,naše je djete poput ostalih svojih vršnjaka,uz malu pomoć logopeda i nas roditelja.Ipak,svaka čast medicini ali Božja volja čini čuda!

  • user_46331 17.02.2012.

    malo sunce, preslatka je. želim joj svo zdravlje sijeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare