To je to što me zanima!

Može i manje: Stežu remen s plaćama od 15.000 kuna

KRIZA: Država bi sveopću štednju morala početi kresanjem golemih povlastica koje uživaju upravo obnašatelji vlasti, kao i uprave javnih poduzeća...
Vidi originalni članak

Na smanjenje plaće sabornicima od deset posto pristao bih odmah, pod uvjetom da to vrijedi za cijeli državni aparat, kaže neovisni zastupnik Dragutin Lesar. Time bi se poslao dobar signal javnosti u ovim kriznim vremenima. On je uočio i niz drugih, velikih i skrivenih izdataka koji su nedostupni kontroli javnosti, a jako opterećuju državnu blagajnu.
- Predsjednici i članovi uprava javnih poduzeća imaju kreditne kartice čiji su troškovi proglašeni poslovnom tajnom i nema šanse da ih doznate - kaže Lesar. Dodaje kako HEP, primjerice, grca u gubicima, a stalno se pojavljuje kao jedan od najvećih sponzora sportskih klubova.
- To nisam vidio nigdje u svijetu - zaključio je Lesar bi te troškove ukinuo, a one koje nije moguće ukinuti, stavio pod javnu kontrolu. Besplatno parkiranje sabornicima na Tuškancu, što je posebno razgnjevilo građane, Lesar bi također odmah ukinuo. U ovoj godini Sabor je za zastupnički prijevoz, odvojeni život i rad na terenu dao dva milijuna kuna, za opremanje parlamenta 1,8 milijuna kuna, za umjetničke slike 400.000 kuna. Za saborsku televiziju izdvojili su 700.000 kuna, za službena putovanja 6,2 milijuna, za reprezentaciju 2,2 milijuna kuna.



NA VISOKE PLAĆE IDU I VISOKE NAKNADE...
Saborski zastupnik na temeljnu plaću veću od 15.000 kuna može dodati 1700 kuna naknade za posjete izbornoj jedinici u kojoj je izabran, 1000 kuna za odvojen život te još 2500 kuna koje dobiva za stanovanje u metropoli, plus 500 za režije.



...PA BESPLATAN PRIJEVOZ I PARKING...
Zastupnik se besplatno vozi avionima Croatia Airlinesa, brodovima, željeznicom, autobusima i tramvajem. Garažu na Tuškancu ne plaćaju od 8 do 20 sati, a poslije 20 sati sat parkinga plaćaju pet kuna. Jedno parkirno mjesto porezne obveznike na mjesec stoji 1500 kuna.

...A MOGU I ODLIČNO JESTI PO NISKOJ CIJENI
Popis privilegija završava se mogućnošću jeftinog ručka u saborskom restoranu na Markovu trgu. Sabornici tamo svaki dan mogu birati između nekoliko jelovnika na kojima se nalaze juha, salata, glavno jelo, kruh i kolač, a sve to može se dobiti za 20-ak kuna, jeftinije nego u bilo kojem restoranu u Hrvatskoj.

SLUŽBENIM VOZILIMA I PO OBOLJELE LJUBIMCE?
Svi državni tajnici, a njih je u hrvatskoj Vladi trenutačno čak 58, imaju pravo na službeni automobil 24 sata na dan, kao i vozača. Jednu su državnu tajnicu ovog ljeta zapazili na moru sa službenim vozilom, a prema jednoj zasad nepotvrđenoj priči, jedan je državni tajnik slao službeni automobil u okolicu Zagreba po oboljelu mačku.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Liidja123 30.11.2008.

    - Bože dragi moja plača je 2500 kn, i nitko mi ne daje za režije, odlazak na operaciju u Zagreb ( HZZO mi nije ni punu cije karte platio). ovo su budalaštite... ovo je luda kuća , Vi ste stvarno ludi. .....

  • MG2008 18.11.2008.

    Da je meni vidit kako će remen stegnit Šuker. NJemu triba bumerang da se opaše, a bumerang putuje 24 sata oko njega

  • user_23463 17.11.2008.

    Pa kako vas gamadi jedna nije sramota!? Službeno vozilo za poć po mačku ili šta već, dok smrtnici čekaju hoće li im HZZO odobriti ili odbiti putni nalog za poć u bolnicu ili na pregled samo. FUJ !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare