To je to što me zanima!

Možemo je najjači u Zagrebu, u čak 15 četvrti stanovnike ne zanima tema o obnovi grada

Potencijalni kandidati za zagrebačkog gradonačelnika stoje ovako: Tomašević po anketi ima 30 posto potpore, Bandić je na 15 posto dok je SDP-ov Gordan Maras na 8,5 posto potpore
Vidi originalni članak

Anketa koju je zagrebačka oporba naručila i koja bi trebala biti jedna od ključnih faktora koji će presuditi da li će Možemo i SDP ići zajedno na lokalne izbore ili ne je gotova. 

Prema rezultatima, piše Večernji, platforma Možemo je najjača politička opcija u Zagrebu, a njen čelnik Tomislav Tomašević daleko najjači kandidat za gradonačelnika koji sigurno ulazi u drugi krug izbora. Ovo su rezultati bez neodlučnih građana.

Možemo tako, kažu izvori, ima rejting od 22,5 posto dok je SDP druga opcija sa potporom od 18,8 posto. HDZ je pak na visokih 18,5 posto, stranka Milana Bandića nikad lošija sa svega 10,6 posto, Domovinski pokret ima 7,5 posto, Anka Mrak-Taritaš ima 6,5 posto, Most je na 6,3 posto, a lista nezavisnog Renata Peteka sa 1,9 posto popela se na sedmo mjesto i iza sebe ostavila i Glas i Centar i HSLS…

TEŠKE RIJEČI Pukla koalicija Radničke fronte i Možemo!: Rade dealove s onima koji su stvorili Bandića

Kada se pak gledaju kandidati za gradonačelnika, Tomašević po anketi ima 30 posto potpore, Bandić je na 15 posto dok je SDP-ov Gordan Maras na 8,5 posto potpore. Slijedi Vesna Škare Ožbolt s 8,3 posto potpore te HDZ-ov Mislav Herman koji ima 7,6 posto. Testiran je i Nino Raspudić obzirom da se u trenutku kada je anketa rađena spekuliralo da će on biti kandidat Mosta te je na 6,3 posto, a slijedi ga Renato Petek s 4,6 posto. Zlatko Hasanbegović po anketi ima 4,2 posto, Boro Nogalo 4 posto dok je Otto Barić na dva posto potpore. Testirane su i tri kombinacije u kojima bi ujedinjena oporba mogla izići na izbore.

Anketa je, čuje se, jako opsežna, donosi i popis tema koje birače zanimaju i to čak po gradskim četvrtima. Izvor Večernjeg kaže kako je pokazala da većinu Zagrepčana jako zanima tema zabrinjavanja otpada, ali i kako tema potresa koji je Zagreb pogodio kao i obnova grada nije baš zanimljiva biračima u 15 gradskih četvrti. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Jadni_Mi_Cenzurirani 22.12.2020.

    Ajme koji kandidati, pa usrat cu se i povracat u isto vrijeme

  • Pristina glavni grad srbije 22.12.2020.

    Anka Mrak-Taritas???? Pa nju ni korona nece!

  • intellectus 21.12.2020.

    Zagrebačka politička "čaršija" ne nudi ama baš ništa kvalitetno, je li uistinu treba čuditi da se Bandić decenijama drži kao gradonačelnik "hrvatske metropole", nisu li isti slučaj u Ljubljana i Rijeka? UDBA-šija jednom dođe na položaj i NITKO ju više ne može maknuti. Sdp ga jednom ustoličio, čuvao, poticao, postao račanov najbolja lopina i eto ga i danas još tu, siguran i neupitan. Tko su njegovi žetončići, otkud ih regrutira? Nevjerojatno i sramotno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare