Obavijesti

News

Komentari 156

Pukla koalicija Radničke fronte i Možemo!: Rade dealove s onima koji su stvorili Bandića

Pukla koalicija Radničke fronte i Možemo!: Rade dealove s onima koji su stvorili Bandića

Zeleno-lijeva koalicija koja je ostvarila u srpnju nezapamćen uspjeh i ušla u Sabor sa sedam mandata, sada se raspala. Možemo! ne želi Radničku frontu na lokalnim izborima, a Radnička fronta ne želi biti biti sa SDP-om

VIDEO

Zadnja dva-tri mjeseca naveliko se u zagrebačkim kuloarima pričalo da je zeleno-lijeva koalicija pri kraju. To se sada i ostvarilo. Samo što je prvi razlaz objavio jedan od osnivača Radničke fronte Mate Kapović. Koalicija Možemo!, Radničke fronte i Nove ljevice je ostvarila nezapamćeni uspjeh osvojivši sedam mandata, od čega je jedan pripao Radničkoj fronti, odnosno Katarini Peović. 

Iz partnerskih inicijativa Možemo! su već stizale informacije da u Zagrebu neće ići na izbore s Radničkom frontom jer su preveliki teret, ali to javno nitko nije htio potvrditi. Kap koja je prelila čašu Radničkoj fronti je pokušaj okupljanja ljevice i pregovori sa SDP-om oko podrške kandidatu Tomislavu Tomaševiću(Možemo!) u utrci za gradonačelnika Zagreba. 

Zagreb: Konferencija za medije platforme Možemo! ispred ulaza u Vladu

Mate Kapović je objavio kraj suradnje Radničke fronte s tom koalicijom, a za Tportal je isto potvrdio i Tomislav Tomašević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kapović je naveo dva razloga, a oba su vezana za SDP. Ovo je njegov status. A uz njega je objavio i fotografiju na kojoj i članovi Možemo! Tomislav Tomašević, ali i Sandra Benčić stoje pored velikog transparenta ispred sjedišta SDP-a. S njima je i Rada Borić iz Nove ljevice Na transparentu piše "Stranka dosljednih promašaja!: 

Vjerojatno ste već čuli da se Zeleno-lijeva koalicija (ZLK), nažalost, raspala. Radnička fronta to nije htjela i borili smo se mjesecima da se koalicija održi, ali odlučili su to uski stranački interesi vrhuške stranke Možemo (unatoč protivljenju velikog dijela njihove baze) i deal s SDP-om.

Čut ćete vjerojatno svašta, ali stvar je ukratko u sljedećem:

a) Tomislav Tomašević (stranka Možemo) traži podršku SDP-a u Zagrebu da postane gradonačelnik (u prvom i/ili drugom krugu predizborno i/ili postizborno - još traju pregovori i odluke o tome što će se pokazati najoportunije)

b) SDP-u je kandidatura Katarine Peović (RF) u Rijeci ogroman trn u peti i izvor straha

ZLK, ideja beskompromisne ujedinjene ljevice i svi gradovi osim Zagreba žrtvovani su, nažalost, kratkovidnim političkim kalkulacijama u Zagrebu i dealovima sa strankom koja je stvorila Bandića i koja je još uvijek s Bandićem premrežena (sjetimo se, primjerice, samo Radenka Tomića ili Tamare Čubretović koji su u Gradskoj skupštini iz SDP-a pretrčali Bandiću u ovom mandatu).

Na kraju treba reći da je RF i dalje i više nego otvoren za svaki vid suradnje s članovima, strankama i dijelovima bivše Zeleno-lijeve koalicije koji se ne slažu s ovakvim promašenim politikantstvom i oportunizmom., napisao je Kapović.

ZELENO-LIJEVA KOALICIJA VIŠE, NAŽALOST, NE POSTOJI Vjerojatno ste već čuli da se Zeleno-lijeva koalicija (ZLK),...

Posted by Mate Kapović on Tuesday, December 8, 2020

Tomašević je poručio da su donijeli odluku s ostalim partnerima poput Nove ljevice i Oraha da na lokalne izbore ne idu s Radničkom frontom, ali da to ne znači pucanje koalicije u Saboru. Optužio je Radničku frontu da su im preko medija postavili ultimatum da podrže Katarinu Peović u Rijeci, a da na to nisu mogli pristati. Osim toga, ističe da će u Rijeci ići protiv SDP-ova gradonačelnika Vojka Obersnela. U Zagrebu, kaže, neće ići u bilateralnu koaliciju sa SDP-om, ali ostavlja mogućnost široke antibandićevske koalicije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora