To je to što me zanima!

Mrak Taritaš: Kako je Crnoja dobio kućni broj za daščaru?

Na stranicama Središnjeg državnog portala jasno stoji da rješenja o kućnim brojevima izdaju nadležni katastarski uredi, i to za izgrađeni objekt, a ne pomoćni
Vidi originalni članak

Ministar branitelja Mijo Crnoja dobio je kućni broj za daščaru od nekoliko kvadratnih metara na zemljištu u samoborskoj ulici Gradna 85G. Crnoja kaže da je planirao na toj parceli graditi kuću te da čeka građevinsku dozvolu. Na toj je adresi prijavljen od 2011.

Postavlja se pitanje kako je uopće dobio kućni broj za objekt koji nije sagrađen? Naime, na stranicama Središnjeg državnog portala jasno stoji da rješenja o kućnim brojevima izdaju nadležni katastarski uredi, i to za izgrađeni objekt što daščara nije.

- I mene zanima kako je Crnojin pomoćni objekt, za koji se brojevi ne izdaju, uopće dobio kućni broj. Brojevi se izdaju samo za glavne objekte, završene objekte, što ovdje nije slučaj i pravo je pitanje tko mu ga je i kako izdao - kazala je za tportal Anka Mrak Taritaš, bivša ministrica graditeljstva dodavši da je onda upitno kako je i MUP mogao izdati osobnu iskaznicu s tom adresom.

Idi na 24sata

Komentari 315

  • likma 28.01.2016.

    drugarice da ti služba radila kako trea, znala bi...

  • Caffe-bar Gemini 28.01.2016.

    Ne da nije smio dobiti kućni broj na daščaru, nego te daščare tamo ne bi ni trebalo biti, Ako ta daščara leži na nekim betonskim temeljima trebalo bi ju srušiti, jer je izgrađena nakon posljednjeg aero-foto snimka. Ukoliko nema temelja tada je ona pokretni montažni objekt i tretira se kao kamp-kućica ili automobil. Ako se na nju može dobiti kućni broj, onda svako zatvoreno vozilo može dobiti kućni broj.

  • najiram 10 28.01.2016.

    pa gospodo mraćnjaci...parcela koju dodjeljuje grad automatski i dobiva kučni broj...a ankice pa ti si mu ga dala...i zakonom koji dozvoljava podizanjem objekta 4x4 bez dozvole ako nema čvrste temelje...uglavnom mrak taritaš je odgovorna za izdavanje kučnog broja...to je bilo u njenom resoru...zahtijevam momentalnu ostavku mrak taritaš i ukidanje svih prava koje ima po svojoj ministarskoj funkciji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare