To je to što me zanima!

Mravak i Čović su HEP-ove stanove prodali ispod cijene?

Uz Ivana Mravka i Ivu Čovića sumnjiče još šestoricu bivših članova Uprave HEP-a. Sumnjaju da su ispod cijene prodali 30-ak stanova HEP i oštetili ga za 8,47 mil. kn
Vidi originalni članak

Zagrebačko tužiteljstvo podnijelo je istražni zahtjev Županijskom sudu u Zagrebu protiv Ivana Mravka i Ive Čovića, dvojice bivših predsjednika Uprave HEP-a te protiv šestorice bivših članova Uprave. Riječ je o Ivici Toljanu, Šimi Balabaniću, Darku Beliću, Mati Pažiću, Kažimiru Vrankiću i Anti Despotu. 

Sumnjiče ih da su u razdoblju od 2000. do 2007. ispod cijene prodali 30-ak stanova tvrtke i tako je oštetili za 8,47 milijuna kuna. Antu Despota, zeta bivšeg prvog državnog carinika i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišić, kojega Uskok istražuje u aferi Fimi-Medija, sumnjiče da je prodao stan za 370.000 kuna ispod tržišne cijene. Ostale sumnjiče da su ostale stanove prodavali ispod njihovih tržišnih cijena i tako oštetili HEP za još 8,1 milijuna kuna.

- Ovo mi je prvi glas, no ako gospodina Mravka istražna sutkinja pozove on će se odazvati i dati svoju obranu - rekao nam je njegov odvjetnik Branko Šerić.

U HEP-u nisu imali komentara na zahtjev Županijskog državnog odvjetništva.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • tomekk 31.03.2011.

    Glasajte za HDZ platit će te stanove a oni će uživat

  • zenga 91 30.03.2011.

    Pa zato je skupa struja,

  • Njonjo i Anemični 30.03.2011.

    ivo čović za nagradu dobio da bude direktor Zg. holdinga ma na goli otok sa njime i mravakom i ostalom bandom lopovskom!!!! staviti ih u đačke udžbenike sve da povijuest piše o njihovom lopovluku tako da ih se potomci srame za njihovo "domoljublje"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare