To je to što me zanima!

Mrčela o ostavci Vanje Marušić: 'Nije na sucima da komentiraju kadrovske promjene u USKOK-u'

Mrčela se osvrnuo i na povećanje plaća sucima. Rekao je kako Radna skupina ništa ne pregovara, te da je sastavljena od članova u kojem su i suci
Vidi originalni članak

O njenom otkazu ne znam ništa, osim onoga što je izrečeno u medijima. Nije na sucima da komentiraju kadrovske promjene koje se događaju u Uredu za suzbijanje korupcije ili Državnom odvjetništvu, rekao je u razgovoru za HRT sudac Vrhovnog suda Marin Mrčela. On se osvrnuo na ostavku ravnateljica USKOK-a Vanje Marušić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mrčela je istaknuo da vjeruje kako Državno odvjetništvo zna kako će postupiti, te da tu suci nemaju nikakav prostor za komentiranje. 

Mrčela se osvrnuo i na povećanje plaća sucima. Rekao je kako Radna skupina ništa ne pregovara, te da je sastavljena od članova u kojem su i suci.

KOMENTAR PREMIJERA Plenković: 'Ostavka Marušić interna je stvar DORH-a. Oni trebaju pojasniti sve okolnosti'

Naglasio je kako je njemu poznato da je danas na Radnoj skupini predstavnica prvostupanjskih sudaca došla s nacrtom koji su oni napravili, no o tome se nije raspravljalo, već se raspravljalo o onome što radi ministarstvo. 

- Ono što vam ja mogu reći da prvostupanjski suci s tim prijedlogom, o kojeg mi znamo već četiri mjeseca, nisu zadovoljni i nema riječi o nikakvom dogovoru - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • dale73 19.04.2023.

    Kakvi sudci, bagra neradnička, štetočine, ološ...

  • regma 19.04.2023.

    jako trulo sve u sudstvu

  • Dr.Tuđman 19.04.2023.

    Priđi brigo na drugoga...

Komentiraj...
Vidi sve komentare