To je to što me zanima!

Mrsić: Bit će još teških odluka, broj nezaposlenih će još rasti

Ministar je pojasnio da broj nezaposlenih raste kad se zaustavi gospodarstvo, ali i kad se pokrene treba barem šest mjeseci da dođe do porasta broja radnih mjesta
Vidi originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić gostovao je u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži prvog' za koju je prokomentirao ankete o padu popularnosti Vlade, prenosi HRT.

- Ankete su ankete, a mi znamo što trebamo raditi - rekao je Mrsić i dodao da je krajnji cilj izvući Hrvatsku, a to se mora napraviti bez obzira na rejting.

- To neće obaviti nitko osim nas. Bit će još teških odluka nakon brodogradnje da bi se vidjelo svjetlo na kraju tunela - objasnio je ministar.

Dodao je i da još nismo dosegnuli vrhunac nezaposlenosti te da će se radna mjesta i dalje gubiti. Pojasnio je da taj broj raste kad se zaustavi gospodarstvo, ali i kad se pokrene, potrebno je barem šest mjeseci da se vide rezultati. 

Izlazimo iz krize kad započne zapošljavanje u realnom sektoru

Prema njemu zanimljiviji je broj zaposlenih kojih u proizvodnji ima oko 1.280.000 Svaki dan se izgubi po stotinjak radnih mjesta, a u posljednjih desetak godina u realnom sektoru od kojeg živimo izgubljeno je 250 tisuća radnih mjesta.

- To smo nadoknadili zapošljavanjem u drugim sektorima, ali u onom trenutku kad počne zapošljavanje u realnom sektoru možemo reći da počinjemo izlaziti iz krize. Za sada to još ne vidimo - komentirao je ministar.

Osvrnuo se i na kritike Krešimira Severa da Vlada previše luta i improvizira. Smatra da se prvo trebaju stvoriti uvjeti za otvaranje ranih mjesta i pokretanje gospodarstva te da je Vlada dio mjera provela, a dio ih slijedi. 

Lesar: Najvažnije je spasiti postojeća radna mjesta i proizvodnju

U emisiji je sudjelovao i laburist Dragutin Lesar koji smatra da je najvažnije spasiti postojeća radna mjesta i domaću proizvodnju. Za primjer je naveo radnike Ine koji će zbog upravljačkih prava ubuduće nositi odijela sašivena u Mađarskoj, a ne u Hrvatskoj. 


Idi na 24sata

Komentari 70

  • marin0210 28.03.2012.

    živio socijalizam i radničko samoupravljanje.....evo nam kapitalizma tražili smo ga dobili smo ga....nije to ništa biće još gore od ovoga.... toliko o tome

  • čamil 28.03.2012.

    Samo da vama ne bude gore.

  • nuša matanova 28.03.2012.

    znamo mi to moj Mršiću i bez tebe ,toga se i plašimo

Komentiraj...
Vidi sve komentare