To je to što me zanima!

Mrsić i Ribić osnovali GSV pa se posvađali: 'To nema smisla'

Sindikati su optužili Vladu da je glavni krivac što je socijalni dijalog srozan na najnižu razinu. Ministar rada Mirando Mrsić branio je vladajuće pa napustio dvoranu
Vidi originalni članak

Odmah nakon što su Vlada, sindikati i poslodavci potpisali sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) izbila je svađa. Sindikati su optužili Vladu da je glavni krivac što je socijalni dijalog srozan na najnižu razinu. Ministar rada Mirando Mrsić branio je vladajuće.

- Ako se ne vjeruje u GSV onda se ne treba potpisati. Vlada vjeruje u GSV, vjeruje da ćemo tamo razgovarati o čemu trebamo razgovarati i Vlada nije ovo potpisala s figom u džepu - rekao je Mrsić. 

Ubrzo ga je izazvao Vilim Ribić.

- Vlast ne smije djelovati sektaški. Ona je u godinu i pol upravo to radila. Ona nije integrirala i mobilizirala već se svađala sa svima s kojima se mogla svađati u čemu je prednjačio predsjednik Vlade ove države - ljutit je bio Ribić. 

Mrsić ga nije mogao slušati.

- Ja bih molio da se ovo prekine. To nema smisla. Hvala. Doviđenja - rekao je Mrsić i napustio dvoranu. 

Ribić mu je odzdravio.

- Mislim da nismo završili, ali hvala vam i doviđenja - rekao je. 

Krešimir Sever također je oštro osudio vladajuće.

- Ono što se vidi je snažan pritisak prema tržištu rada i prema radnicima da odstupe od dijela svojih prava - zaključio je Sever.


Idi na 24sata

Komentari 72

  • marnik954 06.07.2013.

    To isto važi i za ostale te cijelu HV, zajedno sa svim pratećim i stručnim službama. E sad možete lupati - - -

  • marnik954 06.07.2013.

    Ovaj Ribić više nanosi štete svom članstvu nego koristi- veliki demagog. Ako je za pravicu neka radi za plaću kao njegovi članovi.

  • marica-maca 06.07.2013.

    Ovo je dokaz kako smo uvijek protiv nečega,što god pokrenemo ne valja a gosp.Ribić me posebno iritira,on kao da čeka javnu tribinu da bi napadao nikad nije rekao da je donešeno nešto pozitivno što onda radi na tim sjednicama sjedi na ušima kad tjera po svom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare