To je to što me zanima!

Mrsić sa sedam mjera kreće u borbu protiv nezaposlenosti

U mjerama koje ministar planira predložiti su i dvostruko veće potpore za pokretanje posla. Javni radovi trajali bi pola godine. Reaktivirat će se mjera ‘neradnog petka’
Vidi originalni članak

Mladi više neće morati biti na burzi tri mjeseca već će se odmah nakon školovanja moći prijaviti za posao od 1600 kuna, to je jedna od mjera zapošljavanja koje će na prvoj sjednici Sabora predložiti Mirando Mrsić.

Planiraju se i dvostruko veće potpore za pokretanje posla, a javni radovi trajat će pola godine. Tri mjeseca plaćat će ih država, a tri lokalna vlast. Reaktivirat će se mjera ‘neradnog petka’, a sezonskim radnicima staž će ‘ići’ cijelu godinu jer će im poslodavci plaćati minimalne doprinose, piše Večernji list. 

Svima koji se udruže u zadrugu Vlada će plaćati voditelja zadruge. Sabor će najesen raspravljati i o Zakonu o radu koji bi se trebao razdvojiti na Zakon o radu i Zakon o socijalnim pravima kako bi odredbe koje se tiču sindikata bile posebno regulirane. Planira se mogućnost rada na sat vremena i rada za više poslodavaca. Vaučeri koji su zamišljeni za poljoprivredu šire se na dadilje i ostale povremene poslove. 

Idi na 24sata

Komentari 134

  • dadili 11.09.2012.

    mislim da je ovih 1600 sasvim OK i predlažem da to bude zastupnička naknada jer u saboru ionako sjede oni koji već sve imaju a i iznad svega vole hrvatsku (zlobnici bi rekli da nose uglavnom strane brendove) ali ja to ne gledam tako ljudi vole hrvatsku i treba im omogućiti da i oni rade za 1600 kuna

  • MijoMaric 11.09.2012.

    1600 kn je placa bila u mini marketu 1992.god pa vi nite normalni?!Treba vama dati 1600 kn place pa da vas vidim.

  • Grad 11.09.2012.

    Nikakve rezultate neće dati tvoje mjere dragi ministre sve dok se ne suzbije rad na "crno"....

Komentiraj...
Vidi sve komentare