To je to što me zanima!

Mrsić se ispričao zbog izjave: Ja sam mislio na stanicu raka

Ishitreno: Ministar rada zažalio je zbog 
usporedbe raka i kolektivnih prava. Ispričao se svima koje je uvrijedio. Najavio je da će regrese i jubilarke isplatiti još ove godine
Vidi originalni članak

Ispričavam se svima koje je povrijedila moja izjava da samo rak i prava iz kolektivnih ugovora traju vječno, rekao nam je u petak ministar rada Mirando Mrsić.

U izjavi, kaže, nije mislio na oboljele pacijente nego na stanicu raka.

- Nadam se da će se izliječiti što više ljudi koji boluju od karcinoma. Govorio sam o stanici raka koja je besmrtna, kao što beskonačno traju i prava iz kolektivnih ugovora. Lijek trebamo i za jedno i za drugo. Za karcinom ga nemamo, a nadam se da smo za produženu primjenu kolektivnih prava našli lijek - objasnio je Mrsić.

Prema prijedlogu izmjena Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe, koji je Vlada u petak poslala sindikatima, regresi, jubilarne nagrade i darovi za djecu još bi se isplaćivali, no jubilarne nagrade smanjile bi se s 0,5 na 0,3 posto po godini radnog staža. Uštedu od dvije milijarde kuna u Vladi pokušat će ostvariti širenjem pregovora o izmjeni kolektivnih ugovora i na javna poduzeća. Mrsić vjeruje i da će već dogodine uspjeti povećati naknadu za volontiranje.

- To je moja želja, a nadam se da ćemo je podignuti na 2400 kuna - najavio je Mrsić.     

Idi na 24sata

Komentari 74

  • Iveq 09.06.2012.

    za takve izjave HDZ ste odmah tržili ostavke i vrištali u saboru ko bjesni psi a sad se isprićavate, osum toga Milanović je izjavio da nema oprosta za pizdarije što ova izjava svakako je

  • jabbar 09.06.2012.

    Jen je mislil da je prdnul,al` se posral!

  • čamil 09.06.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare