To je to što me zanima!

Mrtav pijan izletio s ceste kraj Karlovca, sutkinji htio 'prodati' suludu priču. Nije povjerovala

Vozač je tvrdio da je do nesreće došlo jer je izgubio nadzor nad upravljačem dok je 'čačkao' po radiju. Kaže i da se vraćao s posla te da nije pio. Imao je 2,26 promila alkohola u krvi
Vidi originalni članak

Vozač (58) automobila krajem prosinca u Popović Brdu kraj Karlovca pijan je izletio s ceste i zabio se autom u rubni kamen ulaza u dvorište. U toj je nesreći zadobio teške ozljede, a sada mu je stigla i presuda za nesreću, iako je bizarnim objašnjenjem pokušao izbjeći kaznu, piše Danica.

Kako se navodi u presudi, imao je najmanje 2,26 promila alkohola u krvi kad je izletio s ceste. 

- Zbog utjecaja alkohola nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama ceste obzirom na zavoj, uslijed čega je po izlasku iz desnog zavoja izgubio nadzor, sletio u odvodni kanal te prednjim lijevim dijelom vozila udario u rubni kamen kolnog ulaza u dvorište.

TRAGEDIJA NAKON SVADBE Pijana usmrtila mladenku, a on jedva preživio. Sad su otkrili da je vozačica imala 2,61 promil

'Čačkao sam po radiju' 

U prometnoj nesreći zadobio je teške tjelesne ozljede, dok je na osobnom automobilu nastala materijalna šteta - zaključila je prekršajna sutkinja.

No, vozač Nikola to opovrgava. On je tvrdio da je do nesreće došlo jer je izgubio nadzor nad upravljačem dok je 'čačkao' po radiju. Kaže i da se vraćao s posla te da nije pio.

TRAŽE SVJEDOKE Opelom u Zagrebu naletio na ženu pa pobjegao. Ona se bori za život, policija moli za pomoć

- No, nakon prometne imao sam jake bolove noge, nisam mogao izići iz vozila. Bolovi su bili jaki, bio sam u šoku, pa mi je gospođa iz susjedne kuće donijela dva i pol deci rakije koju sam tada popio. Nisam znao da će hitna pozvati policiju jer tada alkohol ne bih konzumirao - branio se.

'Popio je litru rakije' 

Susjeda je također potvrdila njegovu priču i rekla da je poznanik te kad ga je pitala treba li pomoć, rekao joj je da mu donese rakije za bolove. 

- Sjećam se da sam rakiju donijela u jednoj litri, dok je bio u vozilu Nikola je to popio do dolaska hitne - ispričala je.

IZVUKLI IH VATROGASCI Automobil sletio s ceste kod Umaga: Dvoje ljudi ozlijeđeno

Sutkinja je priču odbacila kao neutemeljenu te je prihvatila iskaze policije i hitne, a i nestala je boca rakije. Kaznili su ga s 1580 eura, mora platiti 237 eura prekršajnih troškova i dobio je dvomjesečnu zabranu vožnje.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 17.05.2023.

    I onda si ti pomogni sam do dolaska hitne 😄,još te i proglase mrtvim pijanim 😁😁

  • Kali12 17.05.2023.

    Ako sutkinja nije popušila priču, da li je onda susjeda trebala biti kažnjena zbog lažnog iskaza na sudu?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare