To je to što me zanima!

Mrtvu suprugu 6 dana držao uz krevet: 'Htio sam se oprostiti'

U šest dana kroz dom Russella Davisona prošlo je više od 70 ljudi, obitelji i prijatelja, koji su se došli oprostiti od pokojne Wendy. Njemu i sinovima, kaže, bila je utjeha imati ju kraj sebe
Vidi originalni članak

Britanac Russell Davison (50) podijelio je mišljenja obitelji i prijatelja jer je nakon smrti supruge Wendy u travnju šest dana ostavio njezino tijelo u spavaćoj sobi kako bi se, kaže, njegovi sinovi i drugi dragi ljudi mogli od nje oprostiti. 

Wendy je ležala u lijesu pokraj bračnog kreveta, a Russell tvrdi kako mu njezina blizina nije bila nimalo neugodna niti bolna. 

- Izgledala je apsolutno prekrasno, kao što je i uvijek bila. Jednostavno je zračila - kaže udovac. 

'Sinovi i ja smo htjeli smo ju sami urediti'

Držanje tijela pokojne supruge u kući za neke je bilo sablasno, dok su drugi to smatrali dirljivom gestom. 

- Bilo mi je vrlo utješno imati je pokraj sebe. Tih šest dana dalo mi je dovoljno vremena da shvatim da je zaista umrla i da se neće vratiti. Naravno da mi je nedostajala. No shvatio sam da život mora ići dalje i mogao sm početi sa žalovanjem. Nisam mogao podnijeti pomisao da ju prepustim potpunim strancima. Sinovi i ja željeli smo sami brinuti o njoj - rekao je. 

Lijes po mjeri isprobala prije smrti

Wendy je umrla nakon desetogodišnje borbe s tumorom vrata maternice. Sa sviješću da je smrt sve bliže, sa suprugom je razgovarala o svojim željama. Da ostane kod kuće bila je i njezina želja, a  u tu svrhu dali su izraditi vretenasti lijes po mjeri kojeg su nazvali 'čahura'. Čak ga je i isprobala prije nego su ga pospremili na tavan. Kada je umrla, Russell joj je odjenuo pamučnu plavu haljinu, a djevojke njihova četiri sina oprale su joj kosu i stavile ruž i olovku za oči. 

U šest dana kroz njihov dom prošlo je više od 70 ljudi, obitelji, rodbine i prijatelja, koji su se došli oprostiti od Wendy. Russell i sinovi sami su odvezli lijes u krematorij, a tri tjedna kasnije organizirali su cijelodnevnu komemoraciju u lokalnom kriket klubu gdje su slavili njezin život, piše Daily Mail.  

Idi na 24sata

Komentari 78

  • no_country_for_old_men 22.09.2017.

    repriza...repriza članka..baš ste dosadniiii

  • kabrit72 22.09.2017.

    trebalo im je da se oproste od majke i supruge, i ne vidim u ovome ništa loše, ipak je ljubav jedino što nam ostaje zauvijek

  • 22.09.2017.

    U ruralnim dijelovima cijelog Balkana to je i dan danas normalna stvar tako da je ovdje jedino upitno 6 dana, ostalo je normalna stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare