To je to što me zanima!

Mučili i ubili Hrvata i prijatelja: Ubojicama 255 godina zatvora

Njihova tijela pronađena su 8. ožujka 2014. u kući u Jenipabu, na obalama Brazila. Žrtve su imali svezane ruke i noge, a na glavama su im bile plastične vrećice
Vidi originalni članak

Sud u saveznoj državi na sjeveroistoku Brazila Rio Grande del Norteu osudio je pet muškaraca i jednu ženu na zatvorske kazne zbog ubojstva dvojice Europljana - hrvatskog državljanina Ante Stanića (57) i državljanina Švedske Faika Nakića (78), piše Globo.com. Obojica su navodno porijeklom iz BiH.

Njihova tijela pronađena su 8. ožujka 2014. godine u kući na plaži u Jenipabu, na sjevernim obalama Brazila. Žrtve su imali svezane ruke i noge, a na glavama su im bile plastične vrećice. Stanić je oko vrata imao i svezanu plahtu te smotuljak u ustima.

Unajmljeni auto koji su ubijeni koristili ukraden je kao i sve njihove osobne vrijednosti. 

Napadači su uhićeni 12 dana kasnije, 17. ožujka prošle godine. Suđenje im je završeno u utorak. Sudac Gustavo Marin osudio je djevojku Ariani Mandu de Souza na kaznu od 47 godina zatvora. Jednako je prošao i njen partner u zločinu Renato de Souza Celina.

Treći član bande, Fernando Luiz do Nascimento osuđen je na 48 godina i četiri mjeseca, Danilo Lima da Silva i Fabio Henrique da Silveira Mendona zaradili su kazne od 46 godina zatvora. Aluízio Azevedo Silva Junior u zatvoru će provesti 20 godina i osam mjeseci

U obrazloženju presude navodi se da su Fernando, Ariane i Fabinho odgovorni za mučenje i ubojstvo Ante Stanića, a Danilo i Renato za ubojstvo Faika Nakića.  Aluízio Azevedo Silva Junior bio je pomagač zbog čega je dobio najmanju kaznu. 

Brazilski mediji pisali su da je prostitutka Ariani Mandu de Souza navodno imala aferu s ubijenim Stanićem te da ga je čula kako spominje da ima 100.000 dolara. To ju je nagnalo da u kuću pozove svoje prijatelje i zajedno s njima pokuša ukrasti novac. 

Tolikog novca u kući nije bilo, a policija vjeruje da je, zbog lošeg portugalskog koji je govorio, Mandu de Souza krivo razumjela Stanića i krivo zaključila da on taj novac ima u kući. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • jorgovanjorgovan 03.09.2015.

    Sve sami Hrvati a Hrvatske nisu ni vidjeli to su samo bosanci

  • vozi Miško 03.09.2015.

    E to su kazne a ne hrvatski zakoni i pravosuđe.

  • mik 03.09.2015.

    Sva pravosuđa na svijetu odrade svoj posao kako treba -osim hrvatskog, punog uhljeba, nesposobnih i nestručnih ljudi !

Komentiraj...
Vidi sve komentare