To je to što me zanima!

Mučna priča iz Slavonije: Čovjek (53) seksualno iskorištavao dječaka s posebnim potrebama

Seksualno zlostavljanje kulminiralo je prije dvije godine kada je pedofil tražio dječaka da ga dira, dok je on dodirivao i njega po intimnim dijelovima tijela
Vidi originalni članak

- Susjed me je prisiljavao da za njega obavljam razne poslove – morao sam zakopavati prasce i krmaču koja je krepala jer je bila ostavljena na suncu, zakopavao sam teleće kosti, kao i ostatke ulovljenih životinja, morao sam mesti i kuhati, iako ja kuhati ne znam. Kad nisam želio kuhati udarao me po nogama šibom. Govorio mi je da mi je mama k…. i da se s….. sa svima u selu. On je radio onaj seks, a ja sam gledao. Pitao me tada što se ne seksam i ja, te da si moram naći neku malu curu - kazao je u iskazu dječak koji je godinama trpio susjedovo bludničenje susjeda pedofila, a sad traži veliku odštetu, piše N1.

Muškarac (53) je lani nepravomoćno osuđen na ukupno 3,3 godine zatvora, a slučaj se dogodio u Slavoniji. 

Naime, dječak je imao određenih psihičkih problema pa je pohađao nastavu uz osobnog asistenta koji je i primijetio da s 13-godišnjakom nešto nije u redu. Odmah se posumnjalo na seksualno zlostavljanje, a sve je krenulo 2019. godine kada je dječak imao 11 godina.

Iako se radilo o dječaku s posebnim potrebama, susjed se pred njim razodijevao i masturbirao, a to je tražio i od dječaka. Seksualno zlostavljanje kulminiralo je prije dvije godine kada je pedofil tražio dječaka da ga dira, dok je on dodirivao i njega po intimnim dijelovima tijela.

TEŠKA KAZNENA DJELA Napokon stižu ključne potrebne izmjene zakona: Pedofili se od sada neće izvlačiti zbog zastare

Susjed je od dječaka tražio i  da kuha te baca kosti životinja u kantu za smeće, kosi travu u dvorištu i obavlja druge poslove koji nisu, kako stoji u presudi, bili primjereni dječakovoj dobi.

U listopadu 20212. godine mu je čak i zaprijetio kada mu dječak rekao da će otkriti svojoj mami što mu on sve radi.

- Ako ovo ikome kažeš ubit ću ti mamu s puškom koju imam na tavanu - odgovorio je 53-godišnjak dječaku.

Zbog velikih trauma, dječak je nedavno podnio tužbu kojom od zlostavljača traži 6,6 tisuća eura odštete.

- Sve čemu je ovo dijete bilo izloženo od strane susjeda utjecalo je dodatno na njegovu strukturu ličnosti. Počeo je prema majci izražavati agresiju, te se neprimjereno ponašati u seksualnom smislu. Do ovih događaja dječak je u školi napredovao, a nakon toga počeo se zatvarati u komunikaciji s okolinom - navedeno je tužbi poslanoj sudu.

OGLASILA SE POLICIJA: Čeh (81) snimao djecu na plaži u Crikvenici. Nijemac (60) u Istri snimao nagu djecu. Uhićeni su

Tijekom tog postupka može se očekivati da će dječak morati ponovno iskazivati o mučnim godinama svog života. Ispitan će biti i njegov zlostavljač koji od početka tvrdi kako ni za što nije kriv, te kako je imao 50 žena u zadnje tri godine. Među njima je bila i dječakova majka, zbog čega prijavu za seksualno zlostavljanje smatra njihovom osvetom.

- Taj mali nije normalan, laže, ne zna što priča - uvjeravao je 53-godišnjak sutkinju.

- Zašto mislite da bi lagao protiv vas - pitala ga je sutkinja tijekom postupka.

- Zbog lošeg društva i zbog onog što vidi na internetu. Njegova majka nikako nije mogla prihvatiti da više nismo zajedno - odgovorio je optuženi zlostavljač.

No, stručnjaci iz škole, socijalni pedagozi i vještaci su zaključili kako ovaj 13-godišnjak unatoč svojim zdravstvenim problemima nije sklon laganju.

- Nisam imala dojam da je njegova majka uopće znala što se događa, tim više što je ona negirala bilo kakvu vezu sa susjedom - izjavila je tijekom suđenja jedna od stručnjakinja.

Dječakova majka prisjetila se pak koliko je puta susjed tražio njezinog sina u dvorištu, a ona ga je često otjerala.

- Unatoč tome nastavio je dolaziti. Sin je isprva odbijao ići k njemu, no s vremenom je ipak otišao. Zadržavao se tamo po dva-tri sata. Nekada nisam ni vidjela da je otišao k susjedu. Kad sam mu u džepovima našla opuške ispričao mi je da ga susjed tjera da puši, te da ga tuče kada ne bi obavio nešto za njega - svjedočila je majka, a sve navode iz prijave u svom iskazu potvrdio je i 13-godišnjak.

- Šamarao me i tukao kad ga ne bih poslušao. Bojao sam ga se jer sam vidio pušku kod njega - rekao je dječak.

Idi na 24sata