To je to što me zanima!

Muka po pizzi: Složeno jelo za Bajsa, a Ostojiću je 'fast food'

Iako odluku ugostitelji pozdravljaju, neki ipak smatraju da se ide na ruku objektima brze prehrane, jer pizzerije gube - nude isto, a moraju zadovoljiti složenije uvjete
Vidi originalni članak

Ministarstvo turizma pripremilo je izmjene Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina restorani, barovi, catering objekti i objekti jednostavnih usluga. U Pravilnik je uvrštena odredba po kojoj će fast food objekti u ponudi moći imati i pizzu. 

Naime, prethodni ministar turizma Damir Bajs pizzu je izbacio iz objekata brze prehrane proglasivši je složenim jelom, piše Novi list. 

Fast food je tako mogao u ponudi imati nareske, sir, jaja, pržene i slane ribe, pržene lignje, tople i hladne sendviče, hrenovke, kobasice, razne vrste burgera, hot dog, kotlete, ćevapčiće, ražnjiće, kotlovinu, pommes frites, palačinke i slična jela koja ne zahtijevaju složeniju pripremu. Također je definirano kako se u takvim objektima mogu pripremati i usluživati pića i napici te sladoled.  

Ovu su promjenu ugostitelji u pravilu pozdravili. Neki, međutim, smatraju kako se time ide na ruku objektima brze prehrane, dok pizzerije gube - jer nude isto, a moraju zadovoljiti složenije minimalno-tehničke uvjete. Tako predlažu da se u fast foodu može nuditi samo pizza iz zamrzivača ili od gotova tijesta. 

Inače, Ministarstvo turizma je i za ove zakonske izmjene na svojim web-stranicama otvorilo javno savjetovanje tako svi zainteresirani do petka, 15. lipnja, mogu slati svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe, vezane uz pravilnik.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • trollzor333 13.06.2012.

    cim se spomene pizza meni pred oci doleti slika seljacke pizze iz lokalne prodavaonice-onak s kobasicama cesnjakom,i cijela pliva u masti,tolko je masna da kutiju razmoci-i odma mi sline pocneju curiti :D

  • NikolinaRicko 12.06.2012.

    Bože moj!!!

  • be yourself 12.06.2012.

    Ja mislim da je piz*a složena stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare