To je to što me zanima!

Muke po sudu: Tužitelj tražio je da mu se plati sprej WD-40

Tužitelj nije uspio dokazati da mu je tuženik promijenio brave na stanu. Sud je odbio njegov zahtjev da mu se nadoknadi šteta za korištenje stana u Novalji i spreja
Vidi originalni članak

Općinski građanski sud u Zagrebu nakon godinu dana donio je presudu kojom je odbio tužbu u kojoj je muškarac potraživao 1790 kuna, uključujući i 40 kuna za korištenje WD-40.

Prema presudi od petka, tužitelj je naveo da je s tuženikom krajem lipnja 2015. godine dogovorio korištenje njegova stana u Staroj Novalji na Pagu. Tužitelj je tada muškarcu dao tri ključa : od kotlovnice, ostave i stana. Dogovorili su se da će mu vratiti ključeve do 31. kolovoza 2015. godine. Nakon što je istekao rok za vraćanje ključeva, tuženik se više nije javljao, a u međuvremenu je promijenio cilindre brava i iznajmio stan nepoznatim ljudima. Ubrzo je tužitelj s policijom ušao u svoj stan te tužio muškarca kojem je iznajmio stan. S obzirom na navedeno, muškarac je tužbom tražio naknadu štete. Potraživao je troškove putovanja Zagreb - Novalja - Zagreb u iznosu od 700 kuna, zatim tri cilindra i njihovu zamjenu (800 kuna), nedopušteno korištenje stana u iznosu od 250 kuna te WD sprej koji stoji 40 kuna. Budući da tužitelj nije dokazao ni jedan navod iz tužbe, činjenicu nastanka štete niti odgovornost tuženika i nije predložio niti jedan dokaz iz kojih bi sud mogao utvrditi činjenice, sud je odbio tužbeni zahtjev u cijelosti.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Jackal1 02.10.2016.

    Taj wd je oduvijek bio dosta skup,ali i vrijedi,kaj je ,je.Kolko hrđavih šrafa sam ja otpustio s njim.

  • vinko_matic 02.10.2016.

    To je neko XXL pakiranje, 40 kuna...

  • 02.10.2016.

    Ajme majko godina dana za nesto se rijesi u 15 min. Dije ugovor sa tuzenikom ima ili nema .Ako ima i ako u ugovoru stoji da nema izmjene nikakvog sranja na stanu bez vlasnika tuzenik kriv. Ako nema ugovora kazna tuzitelju jer nije platio porez gotovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare