To je to što me zanima!

MUP objavio: Ne nasjedajte na poruke koje vas traže podatke!

Ministarstvo je javno pozvalo sve građane koji su zaprimili ovakav tip poruke da ne nasjedaju jer bi im podaci mogli biti zloupotrebljeni. Također, policija moli za prijavu svih nepravilnosti na 192
Vidi originalni članak

Zaprimili smo informacije da naši građani putem mobilnih aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa na pametnim telefonima zaprimaju obavijesti putem kojih se traži da, zbog izrade evidencije o prekršiteljima mjera samoizolacije, povratno dostave sljedeće osobne podatke:

  • Ime i prezime,
  • Adresu stanovanja,
  • OIB ili JMBG i
  • Kopiju osobne iskaznice

Ne nasjedajte jer Ministarstvo unutarnjih poslova ne prikuplja osobne podatke građana putem mobilnih aplikacija!, stoji u službenom priopćenju MUP-a nakon što su među hrvatskim građanima počele kružiti poruke u kojima se zahtijevaju njihovi osobni podaci.

NOVO UPOZORENJE POLICIJE Korona hakeri: Kažu da su član WHO-a, pa vam kradu podatke

Bitno je istaknuti da MUP ne funkcionira na taj način i ako dođe do određenog popisa, policija će putem službenih servisa, evidencijom na licu mjesta ili prijavom i dostavom podataka u najbližu policijsku postaju utvrditi sve potrebno.

MUP je javno pozvao sve građane koji su zaprimili ovakav tip poruke da ne nasjedaju jer bi im podaci mogli biti zloupotrebljeni. Također, policija moli za prijavu svih nepravilnosti na 192.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA Kršili samoizolaciju: Na javnom mjestu je policija uhvatila troje

- Upozorenje! Ne nasjedajte na poruke u kojima od vas traže osobne podatke i odmah ih prijavite policiji - stoji u objavi MUP-a na društvenim mrežama.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 21.03.2020.

    Ja sam dobio svoje prvo racunalo dok sam imao 8 godina.Jos kao mali sam imao odlicno shvacanje tehnologije.To mi je jedna od specijalnosti.Nikad u zivotu nisam nasjeo na niti jednu prijevaru jer cim vidim da mi traze podatke tipa broj bankovnog racuna ili ime ili adresu odmah iksam.

  • TheStig 20.03.2020.

    Kad te iz MUPa traže presliku osobne haha

  • liliana 20.03.2020.

    Nikad ne odgovaram na poruke gdje traže podatke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare